РЕФОРМА

Досвід Словаччини у реформуванні пенсійної системи та взаємодії з громадськістю під час цього процесу надзвичайно важливий для України. Про це віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжіком.

"Вивчення словацького досвіду дозволить нам використати найцінніше з їхніх досягнень та уникнути можливих помилок", - зауважив урядовець.

Він звернув увагу на те, що пенсійна реформа у Словаччині стартувала під впливом тих самих чинників, які розбалансовують українську солідарну систему, - старіння населення, збільшення кількості пенсіонерів та дефіциту коштів на пенсійні виплати, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За словами Сергія Тігіпка, особливо цікавим є словацький досвід інвестування коштів накопичувального рівня пенсійної системи. "Розробляючи правила такого інвестування, держава повинна гарантувати забезпечення надійності зберігання та інвестування пенсійних коштів, адже це - гроші наших пенсіонерів", - підкреслив він.