ВЗАЄМИНИ

Президент Віктор Янукович провів зустріч з доповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань моніторингу по Україні Маріеттою де Пурбе-Лундін, яка перебуває в нашій країні задля підготовки чергової доповіді щодо виконання Україною обов'язків і зобов'язань в рамках Ради Європи.

Глава держави зазначив, що майбутнє головування України в Комітеті Міністрів Ради Європи є актуальним у контексті впровадження в Україні системних реформ. Зокрема перетворення стосуватимуться виборчого законодавства, діяльності правоохоронних органів, моделі адміністративного управління. Президент також наголосив, що півроку тому провів плідну розмову зі співдоповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс. Ішлося про першочергові пріоритети демократичних реформ, спрямованих на виконання Україною зобов'язань в рамках Ради Європи.

"З урахуванням рекомендацій ПАРЄ ми провели інвентаризацію тих завдань, які довгий час залишалися невиконаними через різні причини, в основному через політичні чвари в різних гілках влади. У січні 2011 року я затвердив перелік законопроектів, які мають бути розроблені і подані до парламенту для завершення виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи", - цитує слова Президента його прес-служба.

Зі свого боку Маріетта де Пурбе-Лундін відзначила, що ПАРЄ з нетерпінням чекає на початок головування України у Комітеті Міністрів Ради Європи (шестимісячне головування нашої держави в цій структурі розпочнеться 11 травня 2011 року).