СПОРТ

У Дніпропетровську відбувся чемпіонат Служби безпеки України з рукопашного бою

За роки незалежності рівень фізичної підготовки співробітників СБУ на подібних змаганнях визначали двічі. У 2002-му в Житомирі та три роки тому в Харкові. У третьому чемпіонаті, організованому УСБУ в Дніпропетровській області та Федерацією рукопашного бою України, взяли участь 158 учасників з 29 команд - представники "Альфи" та інших оперативних підрозділів. Усі ті, кому прийоми рукопашного бою та відмінна фізична підготовка конче необхідні для виконання повсякденних службових завдань.

- Звісно, мені доводилося застосовувати ці навички в роботі, - каже переможець турніру в категорії до 80 кг, майстер спорту з рукопашного бою, співробітник управління "А" УСБУ в Дніпропетровській області Сергій Дусік. - Часто в ЗМІ з'являються повідомлення про затримання злочинців або цілих банд, але не пишуть про ту невидиму роботу, яка для цього проводиться.

Учасникам змагань в Дніпропетровську (а це переважно майстри і кандидати в майстри спорту) дозволялися будь-які прийоми, окрім бойових, які могли спричинити травму. Можна було завдавати удари супернику руками і ногами, по корпусу, дозволялися підсічки та кидки, больові і задушливі прийоми. Проводилися поєдинки з дозованим контактом без зупинки для визначення технічних дій. Бійці показали техніку обеззброєння супротивника, роботу з ножем тощо.

- На татамі ми побачили багато молодих співробітників, які продемонстрували високі результати, - підкреслив голова суддівської колегії, суддя міжнародного класу, перший віце-президент Національної федерації рукопашного бою України Олександр Гартвич.

Перше місце в загальному заліку посіла збірна Центрального управління СБУ (Київ), друге й третє - команди УСБУ у Волинській та Дніпропетровській областях.

Відтепер подібні всеукраїнські турніри стануть щорічними. Переможці братимуть участь у міжнародних змаганнях серед співробітників спецслужб країн СНД.