ФУТБОЛ 

Збірна України вдало стартувала у відборі до чемпіонату світу-2014 у Бразилії
 

Андрій Шевченко і Євген Коноплянка святкують своє народження в один день — 29 вересня. Володар «Золотого м’яча», завершивши після домашнього чемпіонату Європи блискучу футбольну кар’єру, думає про прощальний матч на рідному для себе «Олімпійському». У півзахисника «Дніпра», який молодший за екс-капітана збірної на тринадцять років, головні подвиги ще попереду.

Один з них вихованець кіровоградського футболу здійснив минулого вівторка на знаменитому лондонському «Вемблі». Під завісу першого тайму Ярмоленко видряпав м’яч у суперника  на правому фланзі, й той транзитом через Гармаша й Ротаня потрапив на лівий край атаки. Те, що трапилося потім, ще довго смакуватимуть  провідні спортивні канали Старого Світу.  У звичному стилі звільнившись від опіки Джеррарда, Коноплянка метрів з 25-ти  відправив м’яч точнісінько у дальню дев’ятку воріт  Джо Харта. Стадіон ошелешено зойкнув: це був справжній футбольний шедевр у виконанні одного з нових лідерів української збірної.

Євген Коноплянка натренувався забивати у Прем'єр-лізі. Фото УКРІНФОРМУ

Відбірну кампанію за право зіграти на світовій першості у Бразилії синьо-жовті почали без Олександра Шовковського і двох Андріїв — Вороніна і Шевченка. Стартовий матч проти головного фаворита нашої групи — англійців показав серйозний потенціал оновленої дружини Блохіна. Вчорашні гравці молодіжної збірної — Ракицький і Сєлін, Гармаш і Зозуля, Ярмоленко і Коноплянка не знітилися у складному двобої з родоначальниками футболу на чолі зі справжніми легендами — 32-річним Джеррардом з «Ліверпуля» та 34-річним Лемпардом із «Челсі».

Наступну зустріч наша команда зіграє 12 жовтня в Кишеневі проти збірної Молдови.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат світу-2014

Група Н

Англія — УКРАЇНА — 1:1

Голи: Лемпард (87, з пенальті) — Коноплянка (38)

Сан-Марино — Чорногорія — 0:6

Голи: Джорджевіч (24), Бекірай (26, 51),  Зверотіч (69), Делібашіч (78, 82)

Польща — Молдова — 2:0

Голи: Блащиковськи (33), Вавжіняк (81)