ТЕХНОЛОГІЇ

У вересні кількість платників податку на додану вартість, що подали податкову звітність в електронному вигляді (засобами E_maіl - 71 тис., на дискеті - 131 тис.), становить 87,8% загальної кількості платників ПДВ, які звітували. Зросла до 174 тис. і кількість тих, хто подав розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту, що склало 95,26%.

- Аби поліпшити обслуговування платників податків та сприяти поданню податкової звітності в електронному вигляді, ми провели комплекс заходів, завдяки яким доопрацювали програмне забезпечення з приймання реєстрів, отриманих і виданих податкових накладних великих обсягів, - повідомив керівник департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення процесів оподаткування ДПА України Мирослав Лаба. - Щоб заохотити платників звітувати по-новому, розробили електронні форми запитів та відповідей з отримання інформації про стан розрахунку з бюджетами.

Завдяки удосконаленню програмного забезпечення та оптимізації каналів зв'язку, вважають у департаменті, обробка електронної звітності значно скоротилася, що істотно підвищило довіру платників податків до цього способу звітності.