ЗАЙНЯТІСТЬ

З віком саме жінкам найважче працевлаштуватися

Пенсійна реформа передбачає поступове підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років. Дехто з них і не проти того, щоб працювати довше. Але реалії на ринку праці зводять нанівець їхній оптимістичний порив. Адже, стверджують вони, для дипломованої молоді обмаль роботи, а практично жінці середнього віку, десь після 40 років, узагалі неможливо знайти підходящу вакансію. Їм просто відмовляють у працевлаштуванні, не соромлячись натякнути на вік або на те, що в такому віці жінки бальзаківського віку навряд чи "впишуться" у корпоративну культуру фірми.

Тож розповіді щодо важкого матеріального становища на керівників установ та закладів не діють. Як і великий досвід та працелюбність слабкої статі. Більшість перевагу віддають молодим, нехай і зеленим. Мовляв, ті й з Інтернетом обізнані, й решту завдань вирішують швидше. Та й для кар'єри ліпше наймати перспективну молодь, яка довше працюватиме у колективі. Проте є все-таки тип роботодавців, які зупиняються на виборі досвідчених працівниць, цінуючи насамперед їхню працездатність і відповідальність. Тож куди веде шлях пошуку роботи людьми передпенсійного віку - до служби зайнятості чи в комфортний офіс? Цю тему досліджував "Урядовий кур'єр".

І в 75 - чудовий фахівець

Моя колега по перу нещодавно відзначила 75-річний ювілей. Ця талановита журналістка працює в одному з республіканських видань, щодня ходить на роботу й пише матеріали на актуальні теми. Навіть лікарняні для неї розкіш - дала собі установку триматися й успішно її виконує.

- А як шеф ставиться до твого віку? - питаю у неї.

- Називає кар'єристкою (посміхається). Головне - матеріали здати до секретаріату і щоб вони були цікаві читачам.

Про скорочення посади чи звільнення навіть не йдеться. Редактор добре розуміє, що розібратися в соціалці може передовсім людина з життєвим досвідом. Щоправда, це радше виняток, ніж поширене явище. За словами народного депутата України Наталії Королевської, жінці важко знайти роботу навіть у 45 років, а після 50-ти взагалі неможливо. Чи так це?

Не пенсіонерка, та без роботи

Скорочення в 50-річному віці - для багатьох трагедія. Адже жінка в цьому віці ще не пенсіонерка, але вже й не молода. Однак паличкою-виручалочкою для неї є Інтернет, газети й журнали, друзі. Саме вони допомагають у скрутну хвилину. Хоча багатьом безробітним треба пройти через терни, доки отримають бажаний результат. Приміром, як читачці з Києва.

48-річна Надія Міщенко три місяці була без роботи. Працювала перукарем, та салон закрили. Тижнями зависала в Інтернеті. Все дарма. Майже скрізь перукарів наймають до 45 років. Та й оплата не така велика. Лише в одній фірмі набирали навіть 60-річних кур'єрів, але їздити їй в офіс було не з руки. Знайомі порадили доглядати стару жінку. Без оплати, за успадкування квартири. Чи витримає вона примхи старенької - ще не факт.

З оголошень у газетах ми довідалися, що в 50-річному віці з досвідом роботи (рік-два) можна за 2 тис. грн освоїти професію менеджера (продаж по телефону ділових видань та книжок), або найнятися нянею, гувернанткою, прибиральницею з оплатою від 1,5 тис. до 4 тис. грн, чи стати реалізатором косметики (якщо є здібності маркетолога), або шукати місце держпрацівника, секретаря-референта у невеликих фірмах з невисокою платнею. Чи звернутися до служби зайнятості й перекваліфікуватися.

ТОЧКА ЗОРУ

"Жінці у 50 досвіду не бракує"

Валентина БОНДАРОВСЬКА,
психолог

- На жаль, багато роботодавців відмовляють у працевлаштуванні жінкам від 45-ти. Вони скоріше турбуються не про якість і продуктивність роботи, а про імідж компанії. А його, на їхню думку, можуть створити лише молоді жінки. Ця мода сьогодні поширюється на державні й комерційні структури. І в цьому велика помилка, бо через свою недосвідченість молоді жінки готові виконувати різного роду примхи керівника. Звичайно, досвідчена жінка на це не піде й не терпітиме приниження, бо знає собі ціну. Молодь же "проковтне" не тільки командний тон роботодавця, а й решту його забаганок. На сьогодні така ситуація, як громадське упередження фактично порушує чинне законодавство. Та досвід показує: жінки у віці - найкращі працівниці. Вони організовані, наполегливі, мають рівновагу в здоров'ї, тобто більш надійні.
 

КОМПЕТЕНТНО

"Вік не має значення"

Марина АГЛОТКОВА,
заступник директора Державного центру зайнятості

- Торік на обліку в державній службі зайнятості перебувало 1,8 млн незайнятих громадян. З них більше половини - жінки та кожен другий незайнятий був у віці до 35 років.

Професійне навчання, перепідготовка та підвищення кваліфікації за направленням державної служби зайнятості проводиться за понад 300 професіями та спеціальностями, під конкретне замовлення роботодавців для всіх бажаючих. У 2010 році професійне навчання проходило 203,3 тис. безробітних, з яких майже половина - жінки. Після навчання понад 94% безробітних працевлаштувалися у термін до 3 місяців.

Головне, що будь-яка людина, яка звернулася до центру зайнятості за консультацією, отримує її. Якщо для пришвидшення працевлаштування потрібна зміна професії, перенавчання, підвищення кваліфікації тощо, проводиться професійна консультація. Ми з'ясовуємо сфери інтересів людини, життєвих цінностей, набутого досвіду - професійного і життєвого, уподобань та побажань щодо майбутньої роботи.

Коли для вибору чи зміни професії або вирішення інших проблемних питань потрібно з'ясувати деякі психологічні чи психофізіологічні якості людини, профконсультант пропонує пройти психологічне тестування. За згоди клієнта він підбирає необхідні методики і проводить тестування і вже спільно обирають варіанти, де влаштуватися.

При цьому вік клієнта не має значення. Будь-яка особа, будь-якого віку, незайнята чи зайнята, має право звернутися до центру зайнятості й отримати допомогу безкоштовно.
 

"Боротися і шукати"

Наталія РИНГАЧ,
головний науковий співобітник Інституту демографії
та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України

- Проблема підвищення пенсійного віку найбільше тривожить досить численну групу саме тих жінок, які з тієї чи іншої причини на сьогодні незайняті і сподівалися, що найближчим часом питання їхнього працевлаштування втратить актуальність через досягнення пенсійного віку. На мою думку, жінкам у "оксамитовому періоді" життя потрібно передусім чітко усвідомлювати, з одного боку, власні плюси, які вони можуть пропонувати на ринку праці (поєднання досвіду професійного і життєвого, надійність, стабільність, відповідальність, тобто ті якості, які більш притаманні людям старшого віку). Так, багато роботодавців саме жінкам цього віку надають перевагу, особливо якщо йдеться про роботу з людьми, де співробітник повинен викликати довіру і впевнювати у надійності фірми.

Я знаю керівників високого рангу, які дотримуються принципу, що найкращий секретар-референт - виключно жінка елегантного віку, яка достойно і гідно представляє установу і є перевіреним помічником в будь-якій ситуації. Для інших вагомий аргумент, що літня жінка не піде в декрет, діти її, як звичайно, вже дорослі, не потребує вона частого перебування на лікарняному. Є сфери, де тепло і досвід жінки "за 50" незамінні - це опікування хворими і людьми з обмеженими можливостями, соціальна робота, служби сервісу, догляд за дітьми тощо, і потреба у кадрах завжди є. Звичайно, іноді потрібно змінити кваліфікацію, набути нових знань і навичок, але при бажанні все це можливе.

А з другого, чесно зізнатися самій собі, чого вона справді прагне - знайти роботу чи отримати привід поскаржитися близьким на власну "непотрібність". Якщо перше - то не говорити, а діяти, взявши за гасло "боротися і шукати, знайти і не здаватися!", і обов'язково удача до вас прийде!
 

"Молодість - це енергія"

Юрій КУЗОВИЙ,
директор департаменту розвитку соціального
страхування Федерації роботодавців

- Безумовно, в кожному конкретному випадку на вибір тієї чи тієї кандидатури впливатимуть різні обставини, серед яких, хоч би як ми посилались на законодавство, будуть і досвід особи, і попередній трудовий шлях, і вік, та, врешті-решт, соціальний статус.

Перевага осіб старшого віку - професіоналізм і досвід, терпимість і здатність адаптуватися до різних умов. Тимчасом як молоді зазвичай недостатньо кваліфіковані, амбітні, імпульсивні, нестримані й максималістичні у своїх прагненнях. А щодо жінок додається ще і чинник перспективи народження дитини, права на соціальні відпустки, обмеження застосування їхньої праці тощо. Парадоксально, але таке задеклароване в законодавстві благо, як додаткові соціальні гарантії, навпаки, може знижувати привабливість особи на ринку праці, роблячи їй, так би мовити, "ведмежу послугу".

З другого боку, молодість - це наснага, енергія, більша працездатність, здатність не зважати на окремі незручності в період набуття досвіду і авторитету. Ну і, звичайно, перспектива довше працювати на конкретному підприємстві. І хоча аргументів "за" і "проти" можна знайти багато, а в кожного роботодавця вони будуть свої, можна сказати лише, що конкуренція тут присутня і об'єктивно важко оцінити шанси тієї чи іншої особи. Проте головним чинником, скоріш за все, залишатиметься досвід, помножений на рівень освіченості, інтелекту й бажання працювати.