НАВЧАННЯ

Як опанувати професію, конкурентоспроможну на ринку праці,  дізнавався наш кореспондент

Сьогодні не дивина, коли людина втрачає роботу. Найчастіше це відбувається  через скорочення штату підприємства або тому, що кваліфікація найманого працівника перестала задовольняти роботодавця. А ще не рідкість, коли хлопець або дівчина з дипломом вишу сподівається на цікаву роботу і високу зарплату, та насправді… минають місяці, а часом і роки, а молодий спеціаліст так і залишається нікому не потрібним.

Майстровими  не народжуються

Директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин радить у таких випадках не опускати руки. Він переконаний, що більше шансів знайти хорошу роботу в того, хто має широкий діапазон знань та  підвищує свою кваліфікацію.

— Сучасні роботодавці хочуть, аби потенційний працівник знав хоча б одну, а бажано 2—3 іноземні мови, володів суміжними спеціальностями. Саме тому ми не тільки допомагаємо людям знайти роботу, а й навчаємо, перенавчаємо та підвищуємо їхню кваліфікацію. Так, у січні—жовтні 2011 року  послугами столичного ЦЗ скористалися майже 6 тис. осіб. З них 87% підвищили кваліфікацію, 9% пройшли перепідготовку і 4% навчалися вперше. У професійно-кваліфікаційному розрізі серед цих людей  83% — службовці, 12% — робітники та 5% — особи, які не мають професії або виконували некваліфіковану роботу. І кожного другого ми працевлаштували. Та чимало з решти, підвищивши свої знання, знайшли роботу самостійно.

Працівники ЦЗ вивчають потреби роботодавців через їхні заявки до районних центрів зайнятості та списки вакансій. І якщо серед людей на обліку не знаходять фахівців відповідної кваліфікації, намагаються їх підготувати, навчивши або перенавчивши у співпраці із 15 вишами та профтехучилищами. Також тут підвищують кваліфікацію за понад 100 спеціальностями люди, які вже мають вищу освіту. Серед найпопулярніших професій — менеджмент готельного або туристичного бізнесу з курсом ділової англійської мови, директор з персоналу, керівник проектів та програм, фінансовий директор та ін.

Благословенна  людина, що має ремесло в руках

— Наші дослідження доводять, що роботодавці дуже потребують фахівців робітничих професій, як-от слюсар з ремонту газового устаткування, водій трамвая чи тролейбуса, столяр-будівельник, електрик-газозварник, касир торговельного залу, кухар тощо, — веде далі Віктор Сухомлин. — У співпраці з профтехучилищами ми запроваджуємо дуальну систему навчання: люди спочатку вивчають теорію в навчальному закладі, а потім проходять практику безпосередньо на виробництві, де здебільшого  і залишаються працювати.

Саме ж навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації для тих, хто звертається до центрів зайнятості, проводять безкоштовно, адже це соціальна послуга. Воно відбувається за рахунок коштів Державної служби зайнятості. Час навчання зараховується людині до робочого стажу.

Директор столичного ЦЗ також повідомив, що Державна служба зайнятості нещодавно створила 10 власних центрів профтехосвіти, які готують фахівців у галузях економіки, промисловості, будівництва, сільського господарства, транспорту, зв’язку, сфери послуг тощо. Нині вже на повну силу працюють Кримський, Рівненський та Одеський центри. Вони готують саме тих фахівців, на яких нині великий попит на ринку праці: токар, фрезерувальник, електрогазозварник, закрійник, водій тролейбуса. Загалом тут можна опанувати понад 80 професій. Звісно, навчитися рідкісної професії, як-от водолаз або верхолаз, скажімо, у столиці, можна лише теоретично. Практичний же досвід слід здобувати там, де для цього є кращі можливості, у цьому разі — в Кримському центрі профтехнавчання. На час навчання людину забезпечують кімнатою в місцевому гуртожитку за рахунок служби зайнятості.

Головний спеціаліст відділу організації професійного навчання Київського міського центру зайнятості Руслана Колесник зазначила, що до Євро-2012 триває активна підготовка кухарів, пекарів, адміністраторів, барменів, офіціантів, слюсарів з ремонту автомобілів тощо.

Віктор Сухомлин також наголосив, що віднині шукати роботу людині стане значно зручніше, адже вона перестає бути «прив’язаною» до центру зайнятості за місцем проживання. Так, 29 жовтня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів  № 1080, якою внесено зміни до порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу. Згідно з нею, громадянам, які шукають роботу, та безробітним надається право отримувати послуги в будь-якому центрі зайнятості, незалежно від місця реєстрації, проживання та перебування. Тож  житель будь-якої області може приїхати, приміром, до Києва, де знайти роботу легше, ніж деінде, подати письмову заяву і стати на облік у місцевому ЦЗ.  Слід лише довести, що на обліку в інших ЦЗ ця людина не перебуває. При цьому Віктор Сухомлин зауважив, що матеріальну допомогу на випадок безробіття під час пошуку роботи людина отримуватиме саме в тому ЦЗ, де зареєструвалася, але її максимальний розмір обмежуватиметься середньою заробітною платою в галузях економіки регіону, з якого вона приїхала.