ІНІЦІАТИВА

Сто тисяч гривень, що виділені на внутрішні ремонтні роботи у споруді Хмельницької обласної державної адміністрації, підуть на завершення будівництва дошкільного навчального закладу у Новому Селі Ізяславського району.

Ізяславщина - один із восьми районів області, що беруть участь у Проекті ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Серед інших п'яти учасників з цього регіону - Новосільська сільська рада. У Новому Селі громадою було вирішено добудувати дитячий садочок. Окрім грошей, передбачених програмою, роботи фінансуються з бюджетів району та сільської ради. Та все ж передбачених проектом 176 тисяч гривень виявилося замало, аби повністю добудувати заклад - вказана сума враховує лише видатки на утеплення та налагодження системи опалення дитсадка.

На допомогу новосельцям прийшла виконавча влада - із станом справ на будівництві ознайомився голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха.

- Сьогодні проводяться ремонтні роботи на даху будівлі обласної державної адміністрації - їх ми маємо завершити, а от гроші, виділені на внутрішні роботи, зокрема на ремонт кабінетів заступників, ми знімемо і передамо на відділ освіти Ізяславського району, щоб дитячий садок здати в експлуатацію, - сказав очільник області.