ВИЗНАННЯ

У Лівадійському палаці Президент вітав спортсменів та їхніх наставників

Віктор Янукович привітав переможців та призерів ХХХ літніх Олімпійських ігор, їхніх тренерів та всю українську збірну з успішним виступом у Лондоні. Під час зустрічі з українськими олімпійцями, яка відбулася в Лівадійському палаці в Ялті, глава держави висловив їм вдячність: «За вашу мужність, за вашу відданість спорту і Вітчизні велика вам подяка і низький вам уклін».

Президент високо оцінив рівень майстерності, продемонстрований українськими спортсменами — чемпіонами світу, боксерами Василем Ломаченком та Олександром Усиком, фехтувальницею Яною Шемякіною, важкоатлетом Олексієм Торохтієм, а також жіночою четвіркою з академічного веслування, веслувальником на каное Юрієм Чебаном. Ці спортсмени, наголосив Віктор Янукович, вписали «золотими літерами свої імена в історію світового та вітчизняного спорту».

Глава держави також подякував за виступ іншим українським спортсменам, які добилися високих результатів, але не здобули нагород. Він висловив переконання, що вони є майбутнім українського спорту і їхні перемоги ще попереду.

... і келих шампанського за перемоги. Фото Михайла МАРКІВА

Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович вручив державні нагороди 24 олімпійським переможцям і призерам Олімпійських ігор, які здобули медалі у 20 видах змагань. Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка від імені олімпійської збірної України подякував главі держави за підтримку і подарував йому символ Олімпійських ігор — факел, привезений із Лондона.