ПОДІЯ

Лондонські онуки відомого композитора Сергія Прокоф'єва відзначили 120-річчя дідуся в його рідному селі на Донеччині. "Навіть не очікували, що наш дідусь такий популярний на Донбасі", - зізналася Корделія Прокоф'єва. "Дуже гарне село, де він народився, - додала Беатріс Форест-Прокоф'єва. - Тут, у музеї, ми вперше побачили фотографії своїх предків і більше дізналися про місце, звідки бере початок наш рід".

Онуки композитора розповіли, що виросли на музиці Сергія Прокоф'єва, яку у Великобританії починають вивчати ще в школі. А їхній старший брат, Габріель Прокоф'єв, став професійним композитором і продюсером. Урочистості з нагоди 120-річчя з дня народження видатного митця в селі Красне Красноармійського району пройшли в рамках програми "Донеччина - батьківщина композитора Сергія Прокоф'єва".

Протягом двох днів у Красному відбулися наукові Прокоф'євські читання, концерти молодих композиторів-студентів з Донецької державної музичної академії ім. С. Прокоф'єва, вихованців обласної спеціалізованої музичної школи-інтернату для обдарованих дітей та учнів музичних шкіл - переможців відкритого конкурсу юних піаністів "На батьківщині Сергія Прокоф'єва". А родзинкою дійства став концерт симфонічної музики композитора та світової класики під вечірнім травневим небом поблизу того місця, де колись стояла садиба сім'ї Прокоф'євих. Навіть невеликий дощик не відлякав глядачів, які зібралися послухати оркестри та солістів з України та Росії, зокрема з Большого та Маріїнського театрів.