ПРОВОДИ

До старту Ігор-2012 у Лондоні залишилося три дні, а напередодні наші олімпійці почули напутнє слово на столичному Майдані Незалежності

Попри суто англійську дощову погоду чимало прихильників спорту зібралися в серці Києва, щоб висловити свою підтримку та єднання зі спортсменами: члени національної олімпійської збірної на чолі з президентом НОКу Сергієм Бубкою урочисто пройшли Хрещатиком.

Підтримати олімпійців та побажати їм успішного старту прийшов Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який оголосив вітання від Президента України Віктора Януковича та вручив національний прапор держави прапороносцю збірної на Іграх-2012 Романові Гонтюку.

На фарт — рукостискання від   Прем’єра. Фото з Урядового порталу 

Представляти нашу країну на Олімпійських іграх в Лондоні — не лише почесна місія, а й величезна відповідальність, яка лягає на плечі спортсменів, зазначив Микола Азаров.

«Вам випав зірковий квиток. Настав такий час, коли ви можете прославити себе, а разом із собою нашу країну. Це буде для вас найбільше випробування, яке випадає раз у житті», — наголосив він.

Микола Азаров зазначив: наша країна вже довела, на що здатна наперекір усім скептикам і песимістичним прогнозам. Весь світ визнав, що ми провели Євро-2012 на найвищому рівні. Українці продемонстрували неабияку гостинність та доброзичливість. Тепер черга олімпійців достойно представити державу.

Прем’єр-міністр нагадав, що Україна виростила не одне покоління чемпіонів. Тож від нинішніх олімпійців очікують продовження славних традицій. Побажавши спортсменам великих перемог і рекордів, глава уряду наголосив, що наразі, як ніколи, важлива підтримка, увага і віра у вітчизняних олімпійців.

«Ми — з вами, ми за вас переживатимемо, ми за вас вболіватимемо і ви це відчуватимете!», — запевнив він.

У свою чергу, Сергій Бубка побажав атлетам віри у власні сили та висловив надію, щоб над лондонським небом якомога частіше піднімався Державний прапор та лунав національний гімн.

У суботу Сергій Бубка запалив Олімпійський вогонь у Києві. а в понеділок  — проніс факел Лондоном.
Фото Укрінформу 

«Ми всі разом вболіватимемо за вас і чекатимемо успішного повернення на Батьківщину. В добру путь, олімпійці», — закликав у своєму зверненні керманич вітчизняного НОКу.

А вже вчора наш уславлений атлет долучився до естафети олімпійського вогню, яка цими днями простує вулицями британської столиці. Вогонь привезли до Тауеру на вертольоті Королівської морської піхоти. Мартін Уільямс, морський піхотинець, спустився з вертольота на тросі та передав вогонь Келлі Холмс, легендарній легкоатлетці, яка у 2004 році виборола золото на Афінській олімпіаді, спортсменка передала факел Абул Касаму, відомому завдяки своїй волонтерській роботі. Він проніс факел до Скарбниці Тауеру, де відбулась урочиста зустріч вогню.

Зазначимо, що Сергію Бубці вже вдев’яте доручають пробігти вулицями країни-господарки Ігор із запаленим факелом у руках. Під час деяких олімпійських естафет це вкрай відповідальне завдання легендарному українцю доручали навіть двічі, що свідчить про надзвичайно високу його оцінку як спортсмена та міжнародного діяча.

Сам Сергій Бубка заявив: «Щоразу роблю це з величезним задоволенням і відповідальністю. Сподіваюся, в серцях усіх, хто буде спостерігати за естафетою, а особливо дітей і молоді, запалає бажання наслідувати олімпійські принципи і приєднатися до нашої олімпійської сім’ї», — цитує пана Бубку прес-служба олімпійського комітету України.

Нагадаємо, що нашу державу на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні представлятимуть 245 спортсменів.