«ПАРАД НАДІЙ-2012»

У Києві завершилися ХХІІІ Міжнародні змагання зі спортивних танців

Майже тисяча пар у «КиївЕкспоПлаза» доводила свою майстерність на паркеті, виборюючи кубки, медалі й  симпатії глядачів. Танцювальний турнір з латиноамериканських, європейських програм, а також програми з 10 танців — один з найпопулярніших у світі — порадував  киян та гостей столиці атмосферою аристократичності. Написати, що це було видовищне дійство, значить не сказати нічого. Бо від розкішних суконь і фраків, модних зачісок і яскравого макіяжу мерехтіло в очах. А щодо музики, то вона зачаровувала ніжними мелодіями вальсу, шаленим джайвом, ритмічним фокстротом… Не дивно, що публіка зривалася з місць і танцювала.

Традиційно найсильнішими в латиноамериканській програмі були українські танцівники. Про це свідчить і кількість завойованих ними золотих медалей. Приміром, у категорії «Молодь» (юніори 1) Ян Степаненко і Поліна Рябовіл двічі піднімалися на п’єдестал як переможці в програмі «латина» та «стандарт». Такою  ж успішною виявилась і пара юних киян Павло Журавльов та Анастасія Лемишко. Вони отримали дві золоті медалі Кубка Києва в стандартній програмі  і  «латина».

Всю душу вкладають спортсмени в танець. Фото Валентини КОКІНОЇ

Уперше на «Парад надій» приїхав Юрій Пужайло з Боярки (Київщина). Разом з партнеркою Євгенією Ільяш вони недавно повернулися з російського турніру, де стали чемпіонами світу з латиноамериканської програми (в категорії юніори 1).

— Спортивно-бальними танцями я займаюся 8 років, — каже  Юрій. — «Парад надій» для мене — трамплін до амбіціозного танцювального Блекпульського турніру у Великобританії, де мрію показати 10 танців.

Заслужений тренер України Валентина Федорчук, яка 23 роки очолює Дитячо-юнацький спортивно-танцювальний центр «Спорт-Данс», сподівається, що на  «Парад надій» — її дітище — збиратимуться ще не раз, а спортивні танці привернуть увагу не одного покоління українців.

Юні кияни Павло Журавльов та Анастасія Лемишко вибороли дві золоті медалі

Тренер радіє, що рік у рік кількість учасників турніру зростає, дедалі більше молоді захоплюється бально-спортивними танцями. А це означає, що наше суспільство стає здоровішим, загартованим і красивим.

Як і в попередні роки, традиційно спортсмени отримали подарунки від партнерів турніру. Тож пані Валентина була щиро вдячна їм за підтримку й любов до танців.

За словами одного з меценатів турніру Геннадія Виходцева, «Парад надій» — це не тільки популяризація активного й здорового способу життя, а й подароване киянам красиве свято грації та спорту, з якого починається весна.