Киянам, які переймаються виглядом свого міста, довго радіти з того, що правий берег Дніпра очистили від усілякого плавучого непотребу (готельчиків, офісів, ресторанів), не довелося. Усе це громаддя розіпхали по затоках лівобережжя подалі від людських очей.

Порозпихали, та не все. Одну чи не найбільш оковирну споруду, таку собі «хрущовку» на воді, примостили на найвиднішому місті — прямісінько біля мосту Метро. Та ще й як примостили: прихопили кілька гектарів парку й берега. Тож нині це п’ятиповерхове громаддя з велетенським написом на борту «швартуйся, если голоден» впадає в око кожному, хто їде з правого берега на лівий. А тому, хто прямує з лівобережжя, відкривається інша картина: вирубаний навпроти плавучого комплексу парк. Там тепер не тільки широка під’їзна дорога, а й заасфальтована стоянка для машин, якісь господарські споруди і велетенський намет. Мабуть, літнє кафе, відкрите чомусь під Новий рік.

Тож після старту купального сезону відпочивати зі своїм наметом чи пляжною підстилкою на цьому березі —  зась. Мабуть, це й є те «впорядкування» пляжів, через яке журналісти розпинали керівництво комунального підприємства «Плесо» на початку літа минулого року. Проте, як з’ясувалося, «впорядкувальний караван» і досі йде.

Тоді, до речі, йшлося не лише про забудову пляжів генделиками, а й про горезвісну «хрущовку». Пояснення було заспокійливе: мовляв, вона там тимчасово. Адже й справді бачити це одоробло на фоні річкової блакиті та зелені островів не погоджувались і місцеві чиновники. Однак пройшов час, щось, мабуть, змінилося, і п’ятиповерхівка пришвартувалася до берега, прихопивши його для своїх господарських потреб.

Дивуватися такому повороту подій, вочевидь, не варто. Адже змінила статус і скандальна споруда над станцією метро «Театральна», яку визнали не лише незаконною, а ще й аварійною. Як і спортивний майданчик з частиною вирубаного парку на перехресті проспекту Гагаріна і вулиці Червоноткацької, знову ставши будівельним майданчиком. Ось тільки чомусь застоявся майданчик спустошеного парку біля магазину «Дитячий світ». Уже минуло кілька років відтоді, як напередодні Різдва тут повалили вікові сосни задля зведення  чергового архітектурного «шедевру». Тоді громадськість запротестувала. Однак, судячи з того, що парк не відновили і щебінь не вивезли, зловмисники чекають свого часу.

Та й чого їм не сподіватися на вседозволеність на якомусь там лівобережжі. Адже навіть у середмісті один за одним, як гриби після дощу, виростають вежі, які псують історичну частину столиці. Вже й ЮНЕСКО пальчиком погрожує, а нашим «варягам» хоч би що.