ДОБРА СПРАВА

Президент привітав підприємство «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» з відкриттям інноваційного енергозберігаючого заводу

Завдяки когенераційному заводу в нашій країні планується зменшити викиди вуглекислого газу на більш як 40% та підвищити енергоефективність на 32%. Тож з нагоди його відкриття на територію заводу «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» до Броварського району Київської області прибули Президент Віктор Янукович, голова Київської облдержадміністрації Микола Присяжнюк, міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко та представники уряду.

Глава держави задоволений рівнем освоєння іноземного капіталу в Україні. Фото Андрія МОСІЄНКА

Як долати виклики індустрії

 «Кока-Колі» я сказав би: «Браво!» Це яскравий приклад сучасного виробництва», — так глава держави привітав присутніх із запуском проекту, спорудженого для компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» фірмою «Contour Global» (це міжнародний провайдер у сфері енергозберігаючих рішень).

Зі слів глави держави стало зрозумілим, що влада й надалі сприятиме розвитку підприємств, які займають відповідальну соціальну позицію та інвестують кошти у проекти зі збереження довкілля.

«Ми гостро потребуємо впровадження сучасних технологій для зменшення викидів парникових газів і ефективнішого використання енергоресурсів. Реалізація подібних проектів найкращим чином демонструє впевненість міжнародної спільноти у стабільності української економіки», — розставив акценти Президент і нагадав, що 20 років тому «Кока-Кола» стала одним із найперших іноземних інвесторів нашої країни.

Згодом глава держави розрізав символічну стрічку та оглянув когенераційний завод. А трудовому колективу по ознайомленні із виробничим процесом на підприємстві він сказав таке: «Вітаю вас зі святом. Це чудова подія. Бажаю вам задоволення від праці».

Вже на прес-конференції директор зі зв’язків з громадськістю «Кока-Кола Хеленік Ботлінг Кампані» Тоні Бейнс заявив, що представлена ним компанія є однією із включених до списку підприємств зі стабільним розвитком. «Загалом ми плануємо до 2015 року зменшити викиди парникових газів в атмосферу на 75%. Як лідери світового ринку ми ставимося серйозно до викликів індустрії», — акцентував Тоні Бейнс, висловивши при цьому подяку співробітникам «Кока-Кола Беверіджиз» та «Кока-Кола Хеленік». Адже мета цих компаній — передовсім зробити світ кращим для дітей.

А віце-президент компанії «Contour Global» Георгій Ніжарадзе заявив, що це один із восьми когенераційних заводів, уведених в експлуатацію спільно з «Кока-Кола Хеленік» в різних країнах Європи та Африки. «Проект демонструє нашу відданість і здатність до удосконалення та впровадження інноваційних когенераційних заводів для бізнес-партнерів, які зацікавлені у довготривалих, ефективних, надійних та екологічно-чистих енергетичних джерелах», — пояснив він.

Дітей підтримають законодавчо

Того ж дня у рамках робочої поїздки до Київщини Президент відвідав місто Славутич. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей і Дня цього міста він побував у дошкільному навчальному закладі № 6 «Крунк», поспілкувався з його вихованцями і переглянув презентацію інтернет-сайту «Крунку» (визнаний кращим із сайтів дитячих садочків області).

А на урочистостях з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Дня міста Славутича Президент говорив про вдосконалення законодавства щодо забезпечення прав дітей. Він мав на увазі запровадження норм, пов’язаних із гарантіями виховання дітей, реалізацією їхніх творчих здібностей, створення гідних умов для навчання і подальшого працевлаштування.

«Якісна дошкільна освіта, загальноосвітні навчальні заклади, позашкільне виховання, медичне обслуговування — це те, що ми повинні зробити», — передає слова Президента його прес-служба. Окрему увагу приділятимуть створенню належних умов для повноцінного розвитку дітей з обмеженими можливостями, їхньої адаптації до життя в суспільстві.