УРОЧИСТОСТІ

Президент наголошує, що добробут людей буде вирішальним для оцінки дій керівництва області

Столична область має розробити та затвердити стратегію свого розвитку. Про це заявив Президент Віктор Янукович у виступі на урочистому зібранні з нагоди 80-річчя Київщини.

Глава держави висловив переконання, що цей регіон з його можливостями та ресурсами, злагодженою управлінською командою має йти попереду у впровадженні нових механізмів регіонального та місцевого управління. Стратегія розвитку Київської області є важливим етапом на цьому шляху, зазначив він.

Інвестиції і робочі місця

«Я бачу три головні цілі реалізації такої стратегії: забезпечення основних прав громадян, розв’язання соціально-економічних проблем територіальних громад і закладення основи сталого розвитку всього регіону», — наголосив Президент.

Досягнення першої цілі, за словами Віктора Януковича, передбачає, зокрема, підвищення якості адміністративних послуг, що надаються юридичним і фізичним особам органами влади та місцевого самоврядування. «Громадяни України мають відчути зручність і доступність процесу їх отримання», — зазначив глава держави.

Віктор Янукович також нагадав, що розпочата адмінреформа та запланована реформа місцевого самоврядування, які є складовими комплексної Програми економічних реформ на 2010 — 2015 роки, мають на меті зробити систему державного управління більш ефективною та наблизити її до європейських стандартів.

«Головним завданням залишається суттєве підвищення інвестиційної привабливості Київській області, адже інвестиції — це нові робочі місця, це податки, а значить — покращення соціального забезпечення людей», — сказав Віктор Янукович.

Глава держави позитивно оцінив ініціативу керівництва області щодо підтримки 50 регіональних інвестиційних проектів. «Досягнення озвучених показників по інвестиційних проектах — залучення 4 млрд доларів інвестицій та створення 35 тисяч нових робочих місць — буде одним із головних критеріїв оцінки роботи керівництва області», — наголосив Віктор Янукович.

За його словами, на кожну гривню інвестицій держава вимагатиме адекватного підвищення добробуту людей, і цей критерій буде вирішальним для оцінки ефективності дій керівництва області. На думку Президента, у нинішніх непростих економічних умовах влада регіону має, зокрема, зосередитися на розв’язанні проблем безробіття на основі використання наявного потенціалу, а також приділити увагу міжрегіональному співробітництву.

Потрібно повернути довіру

Серед пріоритетних сфер, що можуть слугувати основою економічного та конкурентного зростання Київщини, Президент назвав АПК, житлове і промислове будівництво, використання транспортних магістралей та туризм.

«Переконаний: створення інноваційних «точок зростання» регіональної економіки забезпечить збалансований комплексний розвиток Київщини і зробить вагомий внесок у реалізацію загальнонаціональної програми реформ», — сказав Віктор Янукович.

Говорячи про те, що рівень заробітних плат працівників бюджетної сфери буде підвищуватися, Президент зазначив: саме від місцевої влади залежить своєчасність і повнота оплати праці працівників. «Лише відновивши довіру лікарів, вчителів, працівників комунального господарства до держави, ми можемо розраховувати на підтримку розпочатих реформ у різних напрямках життєдіяльності», — підсумував він.

Важливим завданням влади залишається і підтримка кожного постраждалого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Президент також звернув увагу на особливе значення проекту відродження земель, уражених Чорнобилем. «Минуло 25 років після аварії, і ми повинні надати друге життя таким територіям, зокрема Поліському та Іванківському районам. Якщо влада залучить інвесторів — з’являться нові робочі місця, відродиться соціальна інфраструктура, і ми сильнішими вийдемо з цієї кризи», — передає слова Віктора Януковича прес-служба Президента. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»