ФУТБОЛ

У півфіналі Кубка України зустрінуться  «Волинь» — «Шахтар» і «Металург» — «Карпати»

Львівські «Карпати» отримали першу офіційну перемогу у 2012 році. Команда, яка знову повернулася на стадіон «Україна», у чвертьфіналі дала бій ще одному досвідченому кубковому бійцеві — одеському «Чорноморцю».  Хоча проблем у грі львів’ян не поменшало, та,  забивши два голи, підопічні Дячука-Ставицького пропустили лише один. Одесити відіграли м’яч,  перебуваючи у меншості: Бакай на другому поверсі переграв Федецького. Однак щоб перевести гру в овертайм, сил уже не було.

Чинний чемпіон та володар Національного кубка донецький «Шахтар» лише на останніх хвилинах позбавив недоторканності ворота запорізького «Металурга». Поєдинок проти одного з лідерів другого дивізіону для виснажених суботнім протистоянням з «Динамо» гірників  вийшов дуже непростим.

Донеччани діяли на посередніх швидкостях, тому довго не могли нав’язати свою гру господарям «Славутич-Арени». Ба більше, «Металург» наприкінці першого тайму мав дві неймовірні нагоди забити. Спочатку після удару Жуніора захисник  «Шахтаря» Олександр Чижов виніс м’яч з порожніх воріт, а потім Андрій П’ятов виграв дуель один на один з Євгеном Пісоцьким.

Зрештою, розв’язка таки сталася. На  79-й хвилині Генріх Мхітарян після передачі Фернандіньо класним ударом з дальньої дистанції поцілив у верхній кут, принісши «Шахтарю» перемогу — 1:0.

Ось така вона  — волинська  «коробочка». Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Київський «Арсенал» удома також мінімально поступився луцькій «Волині». На 60-й хвилині «каноніри» заробили право на пенальті. До точки підійшов досвідчений Максим Шацьких, розвівши м’яч і воротаря в різні боки. Однак арбітр змусив його перебити удар, а з другої спроби нападник схибив. Зрештою, за 90 хвилин голів забито не було: глядачам довелось чекати аж  до 105-ї, коли Майкон ефектно перекинув голкіпера при виході сам на сам, принісши підопічним Анатолія Дем’яненка путівку в півфінал.

Донецькому «Металургу» теж знадобився додатковий час, щоб на виїзді здолати луганську «Зорю». На 108-й хвилині не пощастило Лакі Ідахору, який відправив м’яч у власні ворота.

Півфінали відбудуться 28 квітня, а фінал національного кубка сезону-2011/12 — 6 травня на НСК «Олімпійський» у Києві.

ТАБЛО «УК»

Футбол. Кубок України 2011/12. 1/4 фіналу

Металург З — Шахтар — 0:1  Гол: Мхітарян (79)

Арсенал — Волинь — 0:1  (ОТ) Гол: 0:1  Майкон (105)

Зоря — Металург Д — 0:1 (ОТ) Гол: Ідахор (108, автогол)

Карпати — Чорноморець — 2:1 Голи: Гладкий (9),  Д. Авелар (71), — Бакай (83)