ФУТБОЛ 

Лідери української Прем’єр-ліги зустрінуться в Донецьку 1 вересня 

Віктор КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»

Починаючи зі стартового туру, принципові суперники крокують нога в ногу. За спиною гірників 14 перемог поспіль на внутрішній арені, а не програють вони вже в 21-й грі. Показники динамівців теж вражають: безпрограшна серія досягла позначки 21-го поєдинка, гольова — 12 зустрічей. Вірогідно, визначальним для з’ясування стосунків у першому колі першості стане очний поєдинок «Динамо» і «Шахтаря» у восьмому турі. 

— Ми налаштовувалися дати бій і знайти якийсь мінімальний шанс для того, щоб зачепитися за очко, — зізнався журналістам наставник «Ворскли» Вадим Євтушенко. — Але, на жаль, у другому таймі знову припустилися типових для себе помилок. Розумію, що це дивно звучить, коли програєш з рахунком — 1:4. Але все-таки порівняно з домашнім матчем проти «Чорноморця» це був крок уперед. Попри впевнену перемогу, на прес-конференції не мав задоволеного вигляду і його колега.

Кранчар (ліворуч) забив перші м'ячі за «Динамо». Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

— Після двох забитих м’ячів у наших лавах настала якась розслабленість, не зрозуміла мені, — поскаржився після фінального свистка наставник чинних чемпіонів країни Мірча Луческу. — Те саме повторилося у другому таймі. Цього не схвалюю, бо ми готуємося до важких поєдинків у Лізі чемпіонів. У цьому турнірі зовсім інший рівень, ритм, самовіддача. Не сподобалася мені вся зона центральної оборони, якщо орієнтуватися на міжнародний рівень. Нагадаю, що дубль Генріха Мхітаряна забезпечив «Шахтарю» перемогу з великим рахунком проти «Ворскли». У воротах полтавців розписалися також Марко Девіч і Алекс Тейшейра.

Натомість у складі біло-блакитних лік своїм м’ячам в українській Прем’єр-лізі відкрив Ніко Кранчар. Хорватський півзахисник відзначився у середині першого тайму в домашній зустрічі з «Волинню», а по перерві забив удруге. Справу довершили чергові влучні постріли його одноклубника Брауна Ідейє, який претендує на звання кращого бомбардира Прем’єр-ліги.  

Продовжує шкутильгати «Металіст», який у рідних стінах поступився столичному «Арсеналу». Вирішальний гол в дебюті зустрічі записав на свій рахунок Олександр Ковпак. Донбаське дербі між «Іллічівцем» і «Металургом» також принесло мінімальну перемогу гостям, у складі яких на 53 хвилині відзначився Олександр Воловик. 

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 5 тур

Таврія — Металург З — 1:0

Гол: Назаренко (63)

Зоря — Кривбас — 0:1

Гол: Бартуловіч (18)

Дніпро — Говерла — 4:1

Голи: Зозуля (12, 90), Ротань (73), Джуліано (87) — Мелікян (54)

Чорноморець — Карпати — 1:1

 Голи: Бакай (3) — Лукас (10)

 Шахтар — Ворскла — 4:1

 Голи: Мхітарян (8, 58), Девіч (18), Тейшейра (69)

 — Янузі (38)

Динамо — Волинь — 4:1

Голи: Кранчар (22, 49), Ідейє (28, 90) — Рамон Лопес (33)

Іллічівець — Металург Д — 0:1

Гол: Воловик (53)

Металіст — Арсенал — 0:1

Гол: Ковпак (11)

Лідери: Шахтар, Динамо — по 15 очок, Дніпро — 13, Зоря, Кривбас — по 9, Металіст — 8, Чорноморець, Арсенал, Волинь - по 7.

Бомбардири: Мхітарян (Шахтар) — 7 м’ячів, Ідейє (Динамо) — 6, Джуліано (Дніпро) — 4.