ЗМАГАННЯ
 

VІІІ Чемпіонат світу з підлідного лову риби на мормишку завершився перемогою українців
 

Це вже вдруге українці стали лідерами у цьому виді зимового спорту. Свою першу перемогу вони вибороли у позаминулому році на VІ Чемпіонаті світу, який проходив у сусідній Польщі. В нинішніх змаганнях, що відбулися на Печенізькому водосховищі під Харковом, брали участь понад 100 учасників із 14 країн, прапори яких розвівалися вздовж дамби слобожанського "моря". Незважаючи на те, що боротьба була запеклою, українці довели - вони таки найкращі рибалки у світі! За результатами двох турів збірна команда України посіла перше місце, обігнавши збірні Польщі та Латвії. А киянин Дмитро Корзенков ще й виборов титул чемпіона світу в особистому заліку.

Як поінформувала член оргкомітету чемпіонату Лариса Кошеварова, цьогорічні змагання найбільш представницькі. Це свідчить про те, що рибальський спорт розвивається. Подібні чемпіонати вже проходили у Росії, Польщі, США, а тепер і в Україні.

За словами Лариси Кошеварової, змагання кращих майстрів гачка і блешні - не відпочинок на природі, а серйозний спортивний захід. Сотня його учасників - це еліта світової зимової риболовлі, яка виборювала титул чемпіонів планети в індивідуальному і командному заліку. Пані Лариса також заспокоїла: усю рибу на водосховищі не переловили - її тут вдосталь. Брати було дозволено окуня, плітку і ляща. Якщо попадався судак - його відпускали, оскільки в залік він не зараховувався.