ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ

За неефективне втілення нової соціальної політики посадовців звільнятимуть з роботи

 

Ухвалення змін до держбюджету є передумовою для успішної реалізації соціальних ініціатив. Країна отримала реальний механізм і фінансовий ресурс. Про це Президент Віктор Янукович заявив під час засідання Керуючої ради Комітету економічних реформ.

Вже встановлено новий розмір допомоги інвалідам війни; збільшено гарантований прожитковий мінімум при нарахуванні соціальних виплат для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів; передбачено кошти на поліпшення медичного обслуговування громадян, чия інвалідність пов’язана із Чорнобильською катастрофою. Передбачено й ресурси для продовження виплати знецінених заощаджень і для забезпечення механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів.

«Контроль за виконанням цих рішень, терміни виконання запланованих заходів — це повинно бути у кожного виконавця особистим зобов’язанням. Кожен керівник, хто з цим завданням не впорається, отримає рішення йти займатись іншими справами… Я попереджаю вас, там де є затримки, наздоганяйте», — наголосив Віктор Янукович.

Саме ефективне втілення в життя соціальних ініціатив є важливим завданням влади, яке дасть змогу підвищити соціальну захищеність та добробут громадян, повідомляє прес-служба Президента.

Окрім того, реальний сектор економіки також потрібно забезпечити додатковими коштами, адже саме він є фундаментом, на якому тримається, зокрема, бюджетна система держави, сказав глава держави, наголосивши, що одним із завдань у цьому напрямку є створення ефективного механізму взаємодії «держава — бізнес», захист інтересів національних товаровиробників.

Економічна політика держави може бути ефективною лише тоді, коли буде створено умови для інвестування та розвитку реального сектору, переконаний Президент. У цьому контексті особливого значення набуває дерегуляція економіки: «Я бачу, останнім часом є зменшення ентузіазму у деяких виконавців, відповідальних за цей напрямок. Тому ми обов’язково поглиблено розглянемо стан справ у цій сфері на засіданні Комітету з економічних реформ».

Коментуючи на брифінгу результати засідання, перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова підтвердила наголос на вчасному виконанні проголошених соціальних ініціатив. За її словами, в ході зібрання йшлося, зокрема, про стан готовності до їх своєчасного втілення в життя.

«Щоб усі соціальні ініціативи Президента, зокрема схема іпотечного кредитування доступного житла, забезпечення всіх необхідних пенсійних надбавок, які вже закладено в бюджет, — всі ці теми були вчасно на практиці реалізовані», — підкреслила Ірина Акімова.

«Глава держави дав завдання: не більш ніж у тижневий термін усі організаційні неточності, проблемні питання в механізмах реалізації має бути доопрацьовано, — зазначила вона. — Всі соціальні ініціативи має бути реалізовано на практиці точно в ті дати, які було вказано в дорученні Президента».

А 24 квітня Комітет економічних реформ розгляне ініціативи Президента щодо розвитку реального сектору національної економіки.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»