ПОДІЯ

Президент дав старт роботі найбільшого в Україні хлібопекарського комплексу

Перебуваючи з робочою поїздкою на Київщині, в с. Крушинка Васильківського району, Віктор Янукович взяв участь у відкритті новозбудованого українсько-словенського спільного підприємства «Київський обласний хлібопекарський комплекс».

Засновник ТМ «Кулиничі» Володимир Мисик ознайомив главу держави з технологією виробництва на новому заводі. А Президент прийняв першу продукцію з виробничої лінії нового підприємства. Окрім цього, він оглянув експозицію підприємств-виробників і постачальників обладнання для хлібопекарської галузі та ознайомився з новітніми технологіями упаковки хлібобулочних і кондитерських виробів.

До слова, СП «Київський обласний хлібопекарський комплекс» має стати найбільшим в Україні й одним із найбільших у Європі. На заводі з повністю автоматизованим циклом виробництва працюють 5 виробничих ліній загальною потужністю 250 тонн продукції на добу.

Комбінат уперше в Україні використовує технологію безтарного зберігання борошна, має сучасне енергозберігаюче хлібопекарське устаткування, що дасть змогу забезпечити жителів Києва та області високоякісним соціальним хлібом за стабільними цінами.

Загалом будівництво хлібокомбінату стало одним із найуспішніших інвестиційних проектів регіону, а загальна сума вкладених коштів становила 45 млн дол. Реалізація цього проекту в області дасть змогу створити 3,5 тис. нових робочих місць, повідомляє прес-служба Президента.

Щодоби нове підприємство здатне випікати 250 тонн хлібної продукції. Фото Андрія МОСІЄНКА

Виступаючи на форумі інноваційних технологій у хлібопекарській галузі, який відбувся в рамках відкриття цього комплексу, Віктор Янукович говорив про збільшення частки споживання українських товарів всередині країни за умови поліпшення їхньої якості (нині цей показник на рівні 60%). Особливу увагу він приділив розвитку аграрного сектору і необхідності будівництва нових високотехнологічних заводів з переробки і виробництва харчової продукції. Президент окремо звернувся до міністра аграрної політики Анатолія Присяжнюка із завданням розробити концепцію і стратегію розвитку хлібопекарської галузі.

Вже під час спілкування з представниками засобів масової інформації глава держави говорив про потребу розвивати високотехнологічні підприємства: «Торгувати сировиною нецікаво. Завдяки високотехнологічним підприємствам не лише створюватимемо додаткові робочі місця, а й збільшимо надходження до бюджету».

Віктор Янукович наголосив, що іноземці не можуть придбати в Україні землю сільськогосподарського призначення. Коментуючи нещодавно ухвалений закон, він сказав, що документ дає змогу іноземцям купувати лише ті землі, на яких вони будуватимуть підприємства. А щодо земельної реформи глава держави говорив про необхідність ухвалення цілої низки відповідних законів, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання про наступні парламентські вибори, Президент розповів, що держава створить кілька центрів моніторингу за виборами із залученням міжнародних експертів, нагадавши, що на всіх виборчих дільницях буде встановлено веб-камери. Він підкреслив: нині в Україні практично функціонує система моніторингу і реагування на порушення в ході виборчої кампанії. І в цьому процесі задіяні органи внутрішніх справ та місцева влада.

Прокоментував глава держави і нещодавно ухвалений парламентом закон щодо біометричних паспортів: його головною метою є виконання зобов’язань України, взятих на себе під час переговорного процесу щодо лібералізації візового режиму. Тож слід це питання вирішити, бо надходить «багато бюрократії і скарг під час оформлення віз українським громадянам», переконаний Президент.

Водночас він підкреслив, що не бачив ще документа, тому не може сказати напевне, підпише його чи ні до ознайомлення із висновками експертів. При цьому глава держави припускає, що, можливо, до закону доведеться вносити зміни вже після його підписання.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

Фоторепортаж Андрія МОСІЄНКА