ІНІЦІАТИВА

Держкомпідприємництва готове разом із Митною службою у робочому порядку працювати над розв'язанням великої кількості проблем, які накопичилися у відносинах підприємців та митниці. На цьому наголосив голова відомства Михайло Бродський.

За його словами, впорядкування роботи митниці допоможе не тільки збільшити доходи держбюджету, а й створити на українському внутрішньому ринку рівні конкурентні умови. Адже нині вітчизняний бізнес страждає від засилля контрабандних товарів, які ввозяться без сплати мита, а тому коштують дешевше за аналоги, вироблені в Україні на легальних підприємствах, що сплачують всі податки.

Михайло Бродський зауважив, що фахівцям комітету відомі факти поборів при розмитненні вантажу. Так, підприємців змушують платити додаткові гроші навіть при легальному розмитненні.

На 26 жовтня заплановане засідання Громадської колегії Держкомпідприємництва за участі широких бізнес-кіл, на якому планується обговорити пропозиції щодо впорядкування Митного кодексу, повідомляє прес-служба відомства.