РІШЕННЯ

Закон «Про захист персональних даних» переглянуть 

Застосування Закону «Про захист персональних даних» спричинило чимало скарг підприємців, тому уряд отримав доручення Президента розібратися в проблемі та терміново виправити ситуацію, заявив у коментарі журналістам перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

За його словами, проблема була штучно створена попередньою правлячою коаліцією. «Закон написано нібито відповідно до європейських норм, однак у дійсності добрий намір було повністю спотворено, і захист персональної інформації став ще одним бюрократичним тягарем для бізнесу», — заявив Андрій Клюєв. За його словами, реєстрація даних виявилася адміністративно дуже складною процедурою, яка потребує від підприємця витратити чимало часу на підготовку таких документів.

Перший віце-прем’єр повідомив, що для розв’язання цієї проблеми уряд запропонував такий план.

По-перше, прийнято рішення не застосовувати штрафних санкцій за неподання інформації про бази персональних даних та проголосувати у перші дні року законопроект про перенесення з 1 січня на 1 липня дати, з якої можуть застосовуватися такі санкції, сказав Андрій Клюєв.

По-друге, за його словами, Кабінет Міністрів доручає Міністерству юстиції та Державній службі з питань регуляторної політики протягом місяця переглянути Закон «Про захист персональних даних» з точки зору його відповідності реформам Президента України та європейській практиці.

«Ми впевнені, що в короткі терміни виправимо ситуацію, і виконання цього закону не буде обтяжливим для українських підприємців», — заявив Андрій Клюєв.