РОБОЧІ МІСЦЯ

24 тисячі волинян торік покинули лави безробітних

Обласна служба зайнятості на ринку праці Волині утвердилася одним із найпотужніших гравців і продовжує набирати авторитет. Про це, зокрема, свідчить той факт, що протягом минулого року її працівники допомогли знайти потрібну роботу і працевлаштували понад 24 тисячі волинян. Любитель військових аналогій може пожартувати, що це фактично дві повнокадрові мотострілецькі дивізії за штатами військового часу!

Робітничих кадрів потребують чимало підприємств. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Цьому сприяло те, що практично в усіх міських і районних підрозділах служби зайнятості створена атмосфера, яка спрямовує чиновників на довірливий контакт  як із роботодавцями, так і тими, хто в силу тих чи тих обставин шукає собі роботу.

Незаперечним є й факт, що в регіоні чимало успішних людей, чий приклад підштовхує волинян до поліпшення свого матеріального добробуту, професійного вдосконалення. Допомагає долати безробіття і реалізація активних програм сприяння зайнятості населення та нетрадиційних форм роботи обласної служби зайнятості.

— Минулого року ними була охоплена майже 41 тисяча волинян, на що із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття залучено близько 48 мільйонів гривень, — розповіла керівник обласної служби зайнятості Раїса Кучмук. — Активно прилучаємо бажаючих і до набуття професійних знань та навичок під час професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, залучення до підприємництва після одноразової виплати допомоги із безробіття.

Практикується також надання роботодавцям дотації для створення додаткових робочих місць, особливо для соціально незахищених. Так, до речі, за підтримки держави роботу отримали півтори тисячі волинян…

Усього ж протягом минулого року можливостями, які мають працівники цієї організації, скористалися понад 52,5 тис. незайнятих осіб. Майже половина з них, як вже зазначалося, із чиновницьких кабінетів пішла з конкретними направленнями на роботу і закріпилася на ній.

Цікавим є ще один факт: за даними вибіркових обстежень населення (домогосподарств) з питань економічної активності, що проводилися за методологією Міжнародної організації праці, у поліському регіоні зросла кількість економічно активного населення. Порівняно з минулим роком, в області на 9 тис. осіб побільшало тих, хто може трудитися — переважно за рахунок осіб працездатного віку.

Це вже, так би мовити, — інформація для потенційних інвесторів!