В олімпійському селищі Сочі відбулися збори збірної України на чолі з президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою. Наші найсильніші спортсмени, які захищають національні кольори на зимових Іграх, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих співвітчизників у Києві. Українські олімпійці розділили День жалоби в Україні, вивісивши чорні стрічки на державних прапорах олімпійського селища.

Вже завтра у чаші центрального стадіону столиці зимових Ігор згасне олімпійський вогонь. Підсумки головного старту чотириріччя ще довго обговорюватимуть спеціалісти, журналісти і вболівальники. А поки що варто нагадати подробиці останніх подій на сочинських трасах.

Аделіна Сотнікова. Фото з сайту my.gci.cm

Змішану естафету на лижно-біатлонному комплексі «Лаура» виграла збірна Норвегії. Національна команда України у складі Наталії Бурдиги, Марії Панфілової, Андрія Дериземлі та Сергія Семенова фінішувала восьмою. На другому етапі біатлонної гонки влучну стрільбу та непогану швидкість продемонструвала дебютантка нашої збірної Марія Панфілова.

— Свого часу я переїхала в Україну з Росії, де пройшло моє становлення як професійної біатлоністки, — розповіла 26-річна спортсменка журналістам. —Дуже задоволена тим, що тренери надали мені можливість виступити на Олімпійських іграх. У складі збірної Росії в мене навряд чи були шанси потрапити до основного складу і взяти участь у такому грандіозному святі спорту. У національній збірній до мене добре ставляться мої нові подруги, ми разом тренуємося в комфортних умовах. Ніколи не жалкувала, що свого часу вирішила виступати під синьо-жовтим прапором. Зараз у нас підібралася напрочуд професійна і перспективна команда.

Кароліна Костнер. Фото з сайту theczarisalive.blogspot.com

В одиночному фігурному катанні олімпійське «золото» виборола росіянка Аделіна Сотнікова. «Срібло» здобула Кім Ю-На з Південної Кореї, «бронза» в італійки Кароліни Костнер.

Двадцятирічна Наталія Попова з Криму не змогла пробитися до довільної програми на Олімпіаді-2014. Українка за свою коротку програму отримала від суддів лише 47.42 бала. Такого результату не вистачило для потрапляння у топ-24.

Кім Ю-На. Фото з сайту www.flickr.cm

Завершився півфінал командних змагань у спринті класичним стилем у чоловіків. Кращий час тут показали представники Німеччини. Другий та третій результат у чехів та швейцарців відповідно.

На жаль, українці у складі 19-річного Олексія Красовського із Сумської області та 26-річного Олексія Переходи з Харківщини фінішували лише 23-ми, що не дало їм права виступити в наступному раунді змагань.

Американка Медді Боумен виграла золоту медаль у фристайлі в скі-хафпайпі. «Срібло» здобула Марі Мартіно з Франції. «Бронзу» виборола Аяна Онозука з Франції.