ЄВРОКУБКИ 

Після трирічної перерви київські динамівці знову зіграють у Лізі чемпіонів.

Та на груповий раунд нашим уболівальникам потрібно купувати не квитки, а…  валідол. Такий висновок можна зробити після матчу-відповіді останнього етапу відбору. Глядачі, які заповнили трибуни «Олімпійського», не винні, що півтори тисячі німецьких уболівальників змусили замовкнути 65-тисячне біло-блакитне море прихильників господарів поля, коли на  78-й хвилині на табло арени загорілися принизливі для українського віце-чемпіона цифри: 0:2.

Недолугий, відверто закритий варіант гри, який обрав тренерський штаб господарів на головний поєдинок літа, призвів до передбачуваних наслідків. За цієї тактики сторонньою людиною на полі виявився Мілош Нінкович, якого довелося міняти в перерві. Майже всі 90 хвилин заточені на атаку Ярмоленко, Гармаш, Велозу, Гусєв змушені були бігати без м’яча.

Гравці «Боруссії», яка останні 16 років не з’являлася на євроарені, впевнено тримали гру під своїм контролем, створювали тактично грамотний тиск на суперника, змушуючи Максима Коваля та його партнерів безпорадно відбиватися.

Ще тиждень тому в Менхенгладбасі стало зрозуміло: ключова фігура в атакувальних діях німців — Хуан Аранго. Але як у гостях, так і в Києві динамівці не змогли впоратися з 32-річним відтягнутим форвардом з Венесуели. Апогеєм безпорадності захисту киян став другий м’яч, який Аранго, зріст якого не дотягує до 180 сантиметрів, забив головою.

— Після другого пропущеного гола ми не знали, що робити з м’ячем, — відверто зізнався центральний захисник киян Євген Хачеріді. — На мою думку, не можна було після виїзної перемоги так відверто грати на збереження результату в рідних стінах. Лише сам Браун бігав попереду, намагаючись зачепитися за м’яч. У груповому турнірі Суперліги суперники будуть набагато сильнішими. З такою грою, як сьогодні, нам там робити нічого.

Про суперників донецького «Шахтаря» і київського «Динамо» у груповій  стадії турніру читайте у наступному номері «Урядового кур’єра».

 ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонівРаунд плей-оф

Матчі-відповіді

Динамо (Україна) —  Боруссія (Німеччина) — 1:2

Голи: Ідейе (88) — Хачеріді (70, автогол), Аранго (78)

Перший матч — 3:1