ЗАВДАННЯ

Глава держави звертається до парламентаріїв, 
щоб активізували роботу над змінами до чинної Конституції

Президент Віктор Янукович провів традиційну зустріч із керівництвом та лідерами депутатських фракцій Верховної Ради. Він переконаний, що участь у роботі Конституційної Асамблеї мають взяти представники всіх фракцій Верховної Ради, зокрема опозиційних. «Зараз прийшов час подивитися нам усім разом, що треба виправити в цій Конституції», — наголосив глава держави.

Уряд та Верховну Раду Президент закликає прискорити роботу над законопроектом про податок на багатство. Він також звернув увагу парламентаріїв на важливість якнайшвидшого прийняття низки законопроектів у контексті продовження реалізації судової реформи. Йдеться про законопроекти про адвокатуру, про посилення гарантій незалежності суддів, про право осіб на перегляд судових рішень.

«Одне з найгостріших питань — це питання судової реформи. Без змін до Конституції ми продовжувати реформу не можемо, тим паче, що це наше зобов’язання перед Радою Європи», — зауважив Віктор Янукович.

А процес упровадження соціальних ініціатив має супроводжуватися реалізацією проектів зі створення нових робочих місць, збільшенням заробітних плат тощо. «Це база для сталого економічного зростання», — сказав Президент.

Він також звернув увагу на важливість зосередження зусиль парламенту на законотворчій роботі з обмеження втручання контролюючих органів у діяльність підприємців; забезпечення виконання суб’єктами господарювання зо?бов’язань за кредитними угодами; включення до конкурсних умов державних закупівель умови про наявність в учасників виробничих потужностей в Україні; запровадження механізму державної підтримки експортної діяльності.

Особливу увагу Віктор Янукович звернув на важливість внесення змін до Митного кодексу, які слід ухвалити до Євро-2012, повідомляє прес-служба Президента.

Окремо наголошено на актуальності законів з реформування системи екстреної медичної допомоги, дерегуляції підприємницької діяльності та роботи системи «єдиного вікна» реєстрації підприємців.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»