АМАТОРИ

Для спортивно-оздоровчого комплексу, що відкрився в одному з гуртожитків Одеського національного університету, ректорат виділив менше 10 тис. гривень.

- Усі тренажери ми зробили власноруч, - пояснює директор студмістечка Володимир Агаєв. - Невеличку спортивну залу облаштували в занедбаному приміщенні колишньої їдальні студенти геолого-географічного фа?куль?тету та Інституту математики, економіки та механіки.

За словами кандидата у майстри спорту з боксу Володимира Агаєва, якби усе обладнання нової зали купували в магазині, воно обійшлося б тисяч у 70. Місцевому університету щастить на ініціативних хлопців і дівчат. Нова арена - вже третій спорткомплекс ВНЗ, що створений методом студентської толоки.

Студент VІ курсу філологічного факультету Ярослав Мудрий готується виконати норматив кандидата в майстри спорту з важкої атлетики. Він вважає, що для підтримувальних тренувань цей зал підходить якнайкраще. До того ж, він розташований поряд із гуртожитком.

Такі осередки здорового способу життя не лише допомагають сьогоднішнім студентам, а й надихають ректорат на масштабні проекти.

- Для студентів, у яких сьогодні напружений нав?чаль?ний графік, життєво необхідні такі місця релаксації, максимально наближені до місця проживання, - вважає ректор Одеського університету Ігор Коваль. - У наших планах - будівництво потужного спортивного центру з універсальним залом та басейном.