СЛУЖБА 102

На Дніпропетровщині модернізують систему охорони правопорядку 
 

Півтора року в області реалізується регіональна програма «Безпечне місто», згідно з якою створюється єдина система безперервного патрулювання вулиць. За цей час правоохоронці отримали 96 нових патрульних спецавтомобілів, якими тепер забезпечені підрозділи не тільки обласного центру, а й Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Павлограда, Нікополя, Новомосковська. Проект реалізується без залучення бюджетних коштів, за рахунок соціально відповідального бізнесу.

«Програма «Безпечне місто» — це комплексний підхід до підвищення рівня правопорядку на вулицях міст та районів, забезпечення органів правопорядку новими сучасними спецавтомобілями, вдосконалення системи диспетчеризації  відповідно до світових стандартів. Завдяки заходам, реалізованим у рамках програми, з початку року в області майже на 7,5% збільшилася кількість розкритих злочинів, а також на 20% знизився рівень злочинності», — заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Нові патрульні машини обладнані бортовими комп'ютерами з GPS-навігацією, приладами прийому-передачі миттєвих повідомлень та засобами стільникового зв'язку. Фото надане прес-службою ОДА

Днями очільник області вручив Дніпропетровському міському управлінню міліції ключі від 35 нових спецавтомобілів Ssan Yong. Чергові частини районних відділів міста та полк патрульної служби тепер мають нові патрульні машини, обладнані бортовими комп’ютерами з GPS-навігацією, приладами прийому-передачі миттєвих повідомлень та засобами стільникового зв’язку.

Покращити безпеку городян має також автоматизована інформаційна система (АІС) «Служба 102». Спочатку її створять в обласному центрі, а згодом — в усіх містах області. За допомогою АІС оператор «102» зможе впродовж 20-60 секунд заповнити електронну картку повідомлення про злочин, яка автоматично потрапить до інспектора з управління нарядами. Він у свою чергу зможе надіслати повідомлення на GPS-монітор патрульного автомобіля відповідного наряду. Все це гарантує прийняття виклику відразу та швидке на нього реагування.

У 2012 році обласна влада запланувала модернізувати всі світлофори в області, облаштувати їх пристроями зворотнього відліку часу, а на ключових магістралях населених пунктів — ще й пристроями мовного супроводу.