АВАРІЯ 

Уже четверту добу жителі міста залишаються без водопостачання
 

Неподалік селища Лісновка, що в Сакському районі, 25 лютого сталася аварія на магістральному водогоні, який постачає воду для Євпаторії та ближніх  сіл. Того дня зникла гаряча вода, а подачу холодної обмежили. У ніч з суботи на неділю вдалося усунути лише один порив із дев’яти. Причиною аварії могли стати низька температура та аварійні відключення електроенергії. 

Вода в місто надходить, та скористатися нею можуть не всі. У багатоповерхівках вона не піднімається вище другого поверху. В старій частині міста вода є майже в кожному помешканні.

У зв’язку з підвищеним попитом влада доручила підприємствам торгівлі забезпечити своєчасне підвезення бутильованої води та її безперебійну реалізацію. Містом курсують 10 водовозок. Додатково врізано 50 кранів на перших поверхах будинків з вулиці, де теж можна набрати воду. Щоб забезпечити нею людей похилого віку, пенсіонерів, інвалідів, долучили працівників соціальних служб міста.

 Щодо ситуації в пансіонатах і санаторіях, то частина цих установ мають власні свердловини, інші отримують воду, як і городяни.

Про терміни відновлення водопостачання поки що ніхто не може нічого сказати, адже поривів багато, і вони складні. П’ятикілометрова ділянка водогону потребує капітального ремонту. Коштами місцевого бюджету цю проблему розв’язати неможливо. Гроші потрібні з держбюджету.