АКЦЕНТ

Напередодні виборів Президент закликав місцеву владу не приховувати свої здобутки та прорахунки

Перебуваючи із робочою поїздкою у Севастополі, Віктор Янукович ознайомився з ходом реконструкції хірургічного корпусу міської лікарні №1 ім. М. І. Пирогова та провів нараду з адміністративно-господарським активом міста.

Під час огляду приміщень лікарні, де мають бути травмпункт, прийомне відділення, центр мікрохірургії ока та адміністративні служби, глава держави звернув увагу на високі темпи будівництва закладу, який у майбутньому стане сучасним центром медичного обслуговування.

Майже у кожній поїздці країною Віктор Янукович знаходить час поспілкуватися з людьми. Фото Михайла МАРКІВА

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба поінформував Президента про виконання робіт на найближчий період. Після цього Віктор Янукович вручив лікарні сертифікат на сучасний томограф, а Володимир Яцуба — ключі від семи автомобілів швидкої допомоги.

До слова, Севастопольська міська лікарня №1 обслуговує понад 100 тисяч осіб. У її складі функціонують 16 клінічних відділень лікувально-діагностичного профілю і 4 допоміжні лікувально-діагностичні відділення, 4 поліклініки й амбулаторії сімейної медицини.

Віктор Янукович також відповів на запитання журналістів. На його думку, Закон «Про засади державної мовної політики» повинен забезпечувати рівність мов у країні. «Мине час, і ми з вами побачимо переваги та недоліки закону. Це не догма. За потреби до нього буде внесено деякі поправки — ми це зробимо», — передає слова Президента його прес-служба.

Говорячи ж про вдосконалення сфери охорони здоров’я, Віктор Янукович акцентував на розвитку екстреної медичної допомоги. Тут йдеться про будівництво автошляхів місцевого значення для забезпечення швидкого пересування та доступу автомобілів швидкої допомоги до віддалених населених пунктів. Водночас триватиме будівництво сучасних лікарень. Президент наголосив: ці питання постійно перебувають у полі зору центральних органів влади.

А особлива увага приділятиметься зростанню якості медичного обслуговування та підвищенню рівня життя медичних працівників. Президент сказав, що розмір заробітної плати працівникам сфери охорони здоров’я до кінця року має зрости майже на 30%, а в деяких регіонах вже запроваджено систему нарахування заробітної плати, за якої її розмір напряму залежить від якості та обсягу наданих послуг.

Окрім цього, йшлося про перехід до страхової медицини. «Ми побудуємо таку систему, за якої кожен працівник гарантовано отримуватиме сучасну медичну допомогу. А люди пенсійного віку, малозабезпечені користуватимуться бюджетною підтримкою й отримуватимуть медичне обслуговування такої самої якості», — наголосив глава держави.

Вже у ході наради з адміністративно-господарським активом Севастополя Віктор Янукович порушив питання соціально-економічного розвитку міста. Крім цього, за словами Президента, потрібно забезпечити вільне волевиявлення громадян та провести чесні і демократичні парламентські вибори. «Я хочу закликати вас, щоб ви дали людям можливість і створили умови, аби люди могли зробити свій вибір. Ми в жодному разі не повинні тиснути на людей, — сказав він, додавши, що слід проаналізувати стан справ у державі і довести до відома громадян, що вдалося зробити, а що ні. — Про це необхідно сказати людям, сказати правду, цього від нас чекають. Такий аналіз — своєрідна ревізія, оцінка роботи за останній період. А найкращі ревізори — люди». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»