АКЦЕНТ

У День прикордонної служби Президент відвідав спеціальне містечко Бортничі  та пообіцяв підвищувати соціальні стандарти

 

Державна прикордонна служба повинна забезпечити найвищі стандарти роботи з гостями нашої країни під час проведення чемпіонату Європи з футболу. Так Президент Віктор Янукович звернувся до працівників Державної прикордонної служби. «Переконаний, що ви пройдете цей тест. Україна, як і завжди, пишатиметься надійними захисниками її рубежів. За вами великі традиції, значні досягнення. І ви ще раз доведете це своїми справами», — сказав він.

Прикордонники показали Президенту новітню техніку. Фото Андрія МОСІЄНКА.

За словами Президента, за останнє десятиріччя ДПС пройшла непростий, але успішний шлях, результатом якого стало створення принципово нової правоохоронної структури. «Ви маєте підвищити безпеку державного кордону. Водночас потрібно забезпечити інтереси законослухняних громадян як України, так і інших держав, для яких кордон має залишатися прозорим, а його перетин — зручним і комфортним. Це моя принципова позиція», — зазначив глава держави.

За його словами, нині необхідно посилювати й протидію міжнародним кримінальним угрупованням. «На прикордонниках лежить значна частка відповідальності в боротьбі з наркотрафіком, нелегальною торгівлею зброєю, розповсюдженням радіоактивних та інших небезпечних матеріалів, незаконною міграцією», — сказав він, звернувши увагу на необхідність активної боротьби з корупційними проявами.

За словами глави держави, необхідно забезпечити гідний рівень соціального захисту прикордонників та їхніх сімей. «Я зроблю все, що від мене залежить, для підвищення соціальних стандартів людей у погонах», — передає слова Президента його прес-служба.

Вітаючи працівників і ветеранів із професійним святом, глава держави наголосив: бути прикордонником — висока честь і водночас велика відповідальність. «Безпечна й гостинна країна починається з прикордонника, його професіоналізму та доброзичливості», — сказав В. Янукович. А ветеранам-прикордонникам він висловив подяку за звитягу, відданість інтересам Батьківщини і героїзм. Вони ж подякували главі держави за увагу до Державної прикордонної служби, побажали йому здоров’я та наснаги в роботі.

Під час відвідання прикордонного містечка Бортничі Віктор Янукович ознайомився з новими сучасними технічними засобами для охорони державного кордону під час проведення чемпіонату Європи з футболу. Він також оглянув сучасний мобільний комплекс паспортного контролю, модернізований мобільний тепловізійний комплекс, спеціальні інформаційно-телекомунікаційні комплекси для забезпечення зв’язку.

Прикордонники поінформували Президента, що більшість представленої техніки — це вітчизняні розробки. А голова ДПСУ Микола Литвин презентував один із комплектів нової форми прикордонників. Побачив Віктор Янукович і зразки техніки, яку прикордонники отримали в рамках міжнародних програм: позашляхові автомобілі, мобільний комплекс контролю за переміщенням ядерних та радіоактивних матеріалів.

У рамках спільних проектів з Міністерством оборони США та Європейською Комісією ДПС отримала 474 одиниці транспортних засобів: 165 автомобілів, 183 мотоцикли, 110 квадроциклів, 50 снігоходів, 11 малих катерів та човнів, 128 приладів нічного бачення, технічні засоби прикордонного контролю та радіологічні лабораторії.

Глава держави заслухав доповідь щодо реалізації відомчої програми забезпечення житлом військовослужбовців ДПС та їхніх сімей у рамках реалізації його соціальних ініціатив, оглянув новий гуртожиток, зведений на території прикордонного містечка, поспілкувався з родинами прикордонників, поцікавився умовами проживання в гуртожитку, наявністю дитячих майданчиків.

ДОВІДКА «УК»

Прикордонне містечко Бортничі (м. Київ) Державної прикордонної служби — сучасний комплекс, призначений для розміщення мобільного прикордонного загону. Там створена необхідна навчально-тренувальна база й комфортні умови проживання для працівників та їхніх родин.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»