МЕМОРАНДУМ

На Сумщині створено асоціацію сільськогосподарських товаровиробників та переробників. Першим практичним кроком на шляху її діяльності стало підписання відповідного меморандуму про співпрацю із Сумською облдержадміністрацією.

Голова облдержадміністрації Юрій Чмирь наголосив, що ця подія є знаковою для краю: поставлено організаційну крапку в справі, яка багато важить для економіки області. Йдеться про її аграрний сектор. Саме він сьогодні має величезний потенціал, який поки що не повністю розкритий. Аби максимально потужно запрацювала земля і всі структурні підрозділи агропромислового комплексу, й створено асоціацію. Враховуючи її важливість і потрібність, обласна влада усіляко сприятиме діяльності учасників, підтримуватиме кожен сегмент сільськогосподарського механізму. Саме ці положення в основі меморандуму, який чітко регламентує зобов'язання сторін.

Документ передбачає створення передумов для підтримки аграрного сектору, забезпечення його кваліфікованими сучасними кадрами, вдосконалення соціально-трудових відносин. Ідеться також про формування економічно обгрунтованої цінової політики, яка б унеможливлювала безпідставні раптові підвищення цін на ту чи іншу сільськогосподарську продукцію. Одне слово, "закільцьовано" весь виробничий ланцюжок, що бере початок на полі чи фермі й закінчується торговельним прилавком.

За словами генерального директора асоціації Володимира Басанця, відтепер аграрний сектор області має чіткі технологічні, соціальні, організаційні маяки, що дозволить працювати за прозорими і передбачуваними схемами, уникати цінових, правових та інших непорозумінь.