ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Команда залишається найвірогіднішим претендентом на виліт  

Як свідчить історія, ще 1911 року шість клубів організували в Києві міську футбольну лігу. Переможцем першого турніру стала команда студентів Політехнічного інституту. Минулого тижня в одному з концертних залів зібрався майже увесь футбольний бомонд столиці. На урочистостях з нагоди  сторічного ювілею київського футболу, які провела міська Федерація, серед іншого нагороджували  ветеранів київського «Динамо» 60-90-х років. Голова столичної Федерації Ігор Кочетов вручив відзнаки таким легендарним особистостям, як Олег Базилевич і Володимир Мунтян, Андрій Біба і Олексій Михайличенко, Андрій Баль і Олександр Шовковський.

Два дні потому 36-річний капітан київського «Динамо» вивів своїх товаришів на поле столичної «Оболонь-Арени». Київське дербі за участю першої і останньої команд елітного дивізіону прогнозовано закінчилося перемогою динамівців.

Господарям поля не допомогла чергова зміна на тренерському містку. Як пам’ятають уболівальники, 31 жовтня після чергової невдачі у грі проти «Чорноморця» подав у відставку Сергій Ковалець. У зустрічі з «Шахтарем» діями «пивоварів» керував заслужений майстер спорту Василь Рац. Минулої суботи в рідних стінах підопічні виконуючого обов’язки головного тренера Сергія Конюшенка встановили антирекорд, поступившись у шостому домашньому поєдинку поспіль.

Київське дербі «Оболонь» — «Динамо»: домашня безвиграшна серія господарів налічує вже десять матчів. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ    

П’ять сухих м’ячів відправив у ворота «Карпат»  чинний чемпіон країни. З такою різницею  прикарпатці поступилися лише втретє у своїй історії, але в рідних стінах  ганебний розгром трапився вперше. 

— Команда хотіла реабілітуватися за провалений сезон на євроарені, — прокоментував гру наставник «Шахтаря» Мірча Луческу. — Футболісти показали чоловічий характер. Швидше за все, це був наш найкращий матч нинішньої осені.

За два тури до проміжного фінішу гірники залишаються на другій позиції, мінімально поступаючись київському «Динамо» та на чотири очки випереджаючи харківський «Металіст».

У Києві «Арсенал» доволі несподівано поступився одеському «Чорноморцю». Залишила зону вильоту «Олександрія», помінявшись місцями із «Зорею». Луганська команда не може перемогти вже дев’ять турів поспіль. Як наслідок — її головний тренер Анатолій Чанцев відправлений у відставку. У двох останніх турах осінньої частини сезону команду виводитиме на поле його колишній асистент Юрій Вернидуб.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України. 18 тур

Кривбас — Іллічівець — 2:0

Металіст — Таврія — 2:0

Олександрія — Зоря — 1:0

Оболонь — Динамо — 0:1

Металург Д — Ворскла — 6:3

Карпати — Шахтар — 0:5

Арсенал — Чорноморець — 0:1

Волинь — Дніпро — 1:2

Лідери: Динамо — 46 очок, Шахтар — 45, Металіст — 41.