ФУТБОЛ

Уже на початку серпня ми втратили в єврокубках два клуби

Початок кубкового шляху в другому за значенням континентальному турнірі гравці донецького «Металурга» будуть згадувати ще довго. У рідних стінах команда Володимира П’ятенка розтрощила чорногорський «Челік» із рекордним для себе рахунком — 7:0. Схоже, на цьому запал Миколи Морозюка та його партнерів вичерпався. Наступний суперник донеччан — «Тромсе» з Норвегії не мав переможного вигляду. Але, добувши перспективну нічию в гостях, «металурги» примудрилися поступитися вдома з мінімальним рахунком — 0:1. Уже вкотре вони залишають міжнародну арену на початковій стадії.

Скандинави не пустили  «металургів» до прей-оф. Фото УНІАН 

— На старті сезону ми показали цілком непоганий футбол, але у кількох матчах, у тому числі і проти «Тромсе», гра не втілилася у результат, — намагався виправдатися головний тренер Володимир П’ятенко. — На жаль, часто пропускаємо швидкі голи. Потім дуже важко відіграватися. Ось і виходить: гравці віддали всі сили, а прикрі помилки призвели до того, що ми вилетіли з Ліги Європи. Безславно завершилася єврокубкова кампанія і для «Арсенала». Київську команду підкосила технічна поразка, яку контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА присудив канонірам у першому поєдинку проти словенської «Мури». Тому матч-відповідь гості починали з рахунком 0:3 не на свою користь.  Підвів Максима Шацьких та його партнерів і Сергій Симоненко, який у середині другого тайму отримав червону картку. Вже в компенсований арбітром час був вилучений з поля і його одноклубник Євген Шахов. На той час гості перемагали: у воротах суперника розписалися Леван Кобахідзе і Володимир Гоменюк.

— Це найбільш образлива поразка на моїй пам’яті, — зізнався на прес-конференції наставник гостей Леонід Кучук. — Виграти з рахунком 5:0 у двох матчах і не пройти далі — це дивно.

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи 3-й кваліфікаційний раунд  
Матчі-відповіді

Мура (Мурска-Собота, Словенія) — Арсенал (Україна) — 0:2

Голи: Кобахідзе (2), Гоменюк (62)

Вилучення: Симоненко (30), Шахов (90+4)

Перший матч — 3:0

Металург (Донецьк, Україна) — Тромсе (Норвегія) — 0:1

Гол: Прійовіч (9)

Перший матч — 1:1

Жеребкування Ліги чемпіонів

Боруссія (Німеччина) - Динамо (Україна)

Стартові зустрічі відбудуться 21-22, матчі-відповіді - 28-29 серпня.

Ліга Європи

Динамо (Бухарест, Румунія) - Металіст (Україна)

Слован (Чехія) - Дніпро (Україна)

Ігри відбудуться 23 і 30 серпня.