КУБКОВІ БАТАЛІЇ

Для «важковаговиків» «Динамо», «Дніпра», «Металіста» і «Ворскли» змагання за Кубок України вже скінчилися

А Мірча Луческу таки зробив висновки після матчу з «Металістом»: «Шахтар» на полі суперника зіграв гранично обережно в захисті і вправно використав помилки киян в обороні. Не скажеш, що донецька команда мала багато гольових моментів, однак майже всі вони були максимально використані.

Водночас оборона киян, передовсім у першому таймі, скоріше нагадувала старий друшляк з маминої кухні, ніж організований захист досвідченої європейської команди. Помилялися всі, а найбільше Даніло Сілва, який «допоміг» забити перші два голи у ворота Шовковського. Не кращий вигляд мали у відповідальні моменти Попов, Михалик та Вукоєвич. Багато претензій також до Андрія Шевченка, який загубився на рідному стадіоні й у перерві його замінили.

Заради об’єктивності зазначимо, що й до гірняцького захисту питання є. Тож не дивно, що наприкінці першого тайму Ярмоленко відквитав м’яч, скориставшись однією з небагатьох помилок суперника.

Тейшейра і Едуардо — Гармашу: кажуть, ти також забиваєш. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ  

У другому таймі гра вирівнялася. Моментами навіть шкода було Олександра Алієва, який, вийшовши на заміну, помітно пожвавив гру і заслуговував, аби розписатися у воротах Рибки. Однак спрацювало футбольне правило: не забиваєш ти — забивають тобі. Після дубля Едуардо шанси на додатковий час були практично втрачені, і потуги Мілевського на результат істотно не вплинули — «Шахтар» у чвертьфіналі.

Важко не погодитись із думкою президента динамівців Ігоря Суркіса, що без «Динамо», «Дніпра» та «Металіста» підопічним Мірчі Луческу відкрита пряма дорога до здобуття трофею. Щоправда, інші учасники чвертьфіналів можуть із цим посперечатися. Приміром, «Волинь» захоче підтвердити реноме приборкувача грандів або «Карпати» згадають колишню славу кубкового бійця і смак перемоги.

Принаймні у середу команда Кварцяного знову продемонструвала характер. Уже вдруге за останні три місяці «Волинь» перемогла «Дніпро», і ціна цієї перемоги вища — «Дніпрові» лишається рятувати свою репутацію у чемпіонаті України.

«Фронтом» менше буде і в «Металіста», який планує закріпитися на другому рядку турнірної таблиці. А там вже й весна не за горами…

ТАБЛО «УК»

Кубок України. 1/8 фіналу

Сталь Д — Чорноморець 0:4

Голи: Цигирлаш (11, 32), Фонтаннело (35), де Матос (64)

Буковина — Арсенал — 0:2 Голи: Мазілу (66, 90)

Металург Д — Кривбас    — 4:0

Голи: Чечер (12), Маріо Сержіо (42, пен), Траоре (55, 73)

Волинь — Дніпро   — 3:2

Голи: Гобер (17), Шарпар (81), Лопес (92, пен.) — Коноплянка (35, пен.), Зозуля (37)

Металург З — Ворскла — 3:0 Голи: Жуніор (27), Рудика (63), Пісоцький (84)

ФК Суми — Зоря — 1:3

Голи: Грачов (13) — Лазарович (36), Сілюк (76), Мілько (90+2)

Карпати — Металіст — 1:0

Гол: Мілошевіч (58)

Динамо — Шахтар — 2:3

Голи: Едуардо (9, 88), Тейшейра (21), — Ярмоленко (41), Мілевський (90+5)