Запорізькій академічний театр юного глядача, за підтримки департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА, вперше за останні роки побував у Польщі, де на IV Міжнародному фестивалі українського театру «Схід-Захід» показав спектакль «Вальс випадку» та привіз заслужені винагороди.

У конкурсній програмі фестивалю взяли участь театри з Сум, Чернігова, Одеси, Львова, Харкова, Варшави, Єревана, Тбілісі. Цей фестиваль було засновано в 2014 році. До участі в ньому були запрошені театральні професійні й аматорські колективи. Минулого року фестиваль отримав престижну винагороду в сфері культури на Конгресі Ініціатив Східної Європи. Головне гасло IV Міжнародного фестивалю українського театру «Схід – Захід» – «Через терни до зірок». Організатор та директор фестивалю – відомий польський театральний діяч Надія Мороз-Ольшанська.

Запорізький академічний театр юного глядача надіслав відео-запис вищезгаданої вистави, з якою пройшов відбірковий тур. Він обрав цю постанову, бо ця драма зарекомендувала себе раніше, як одна з найкращих вистав.

Запорізькій академічний театр юного глядача гідно представив театральне мистецтво Запоріжжя й України за кордоном. Заслужений артист України Максим Березнер отримав нагороду за кращу чоловічу роль, а сама вистава – диплом IV Міжнародного фестивалю.

«Вальс випадку» за п'єсою сучасного французького драматурга й актора Віктора Аіма поставив художній керівник Запорізького академічного театру юного глядача Геннадій Фортус. У виставі грають актори Любов Фріган і Максим Березнер. Вистава вже мала нагороди фестивалів «Добрий театр», «Січеславна», відтак отримала визнання й на міжнародному рівні.