Компанія Aston Martin представила новий спортивний автомобіль V12 Speedster, який випустять обмеженим тиражем, лише 88 екземплярів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Ford Transit стане електричним

Renault представила електричний автомобіль-трансформер

У повідомленні пресслужби британського бренду, кузов машини виготовлений з легкого карбону. Автомобіль відрізняється великою решіткою радіатора, заднім спойлером, баркетта Aston Martin отримала 21-дюймові колеса, вуглець-керамічні гальма (410 міліметрів на передній осі і 360 міліметрів – на задній), а також спеціально розроблену вихлопну систему з нержавіючої сталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bentley випустить потужний кабріолет за 48 мільйонів гривень

Крім того, у машини не передбачений дах і лобове скло. 

У салоні встановлені шкіряні спортивні сидіння і кермо, а замість ящика для рукавичок, перед пасажиром знаходиться знімна шкіряна сумка. Для оздоблення салону використовували вуглепластик, шкіру і покритий хромом алюміній. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали найкращий європейський автомобіль 2020 року

У рух V12 Speedster призводить 5,2-літровий двигун V12 з парою турбонагнітачів, заявлена ​​потужність якого становить 700 кінських сил і 700 Нм крутного моменту. Двигун працює у тандемі з восьмидіапазонною автоматичною коробкою ZF. З такою установкою автомобіль розганяється з місця до 100 кілометрів на годину за 3,5 секунди, а його максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 300 кілометрів на годину. 

У Британії автомобіль можна замовити за 765 тисяч фунтів стерлінгів (24 мільйони 480 тисяч гривень).

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»