ДОБРА НОВИНА. Відтепер маленькі господарі дитячого садка села Дякове на Луганщині оздоровлюються в новому басейні.

Дітлахам із «Берізки» так сподобалося його театралізоване відкриття, що й дотепер розмови про акул, морського царя Посейдона та підкорювачів океанів не вщухають і вдома, і на вулиці. А до дитсадка рано-вранці збираються без сліз, адже кілька разів на тиждень тут їх чекають заняття в блакитній «лагуні».

— Будівлю нашого дитячого садка звели 1986 року, і тоді ж тут запрацював басейн, але наприкінці 90-х років ХХ століття інфраструктуру майже зруйнували. Та село в нас велике — три тисячі жителів. А останнім часом народжується дедалі більше дітей. Тож на зустрічі активу села з депутатами люди поставили питання про відновлення басейну. І за рік нам вдалося спільними зусиллями його розв’язати, — розповідає голова сільради Олександр Бондаренко. — Тепер у нас єдиний серед сільських дошкільних закладів області дитячий садок з власним басейном!

Дяківський дитячий сад з власним басейном — єдиний такий серед сільських дошкільних закладів на Луганщині. Фото надане прес-службою Антрацитівської райдержадміністрації Луганщини 

За його словами, у 2011 році за рахунок додаткових коштів на розвиток дошкільної освіти було проведено капітальний ремонт басейну на загальну суму 533 тис. 433 грн. Встановлено індивідуальну систему нагріву води від газової котельні. Діє новітня система очищення води.

— Водні процедури загартовують, заняття плаванням з раннього віку — добра профілактика і лікування різних захворювань та відхилень у дітей,— підкреслює завідувачка дитсадка Любов Фасунова.

Басейн реконструювали усім миром. За словами Олександра Бондаренка, значну матеріальну допомогу надали спонсори з приватного аграрного підприємства «Флінт». Та й увесь колектив садка долучився до ремонту.

Крім вихованців «Берізки» відвідуватимуть басейн і діти Дяківської гімназії, а також школи села Бобрикове, що неподалік.