ПІДГОТОВКА. В Одеському порту вивантажено судно з третьою партією південнокорейських швидкісних електропоїздів виробництва Hyundai Rotem, які вже під час чемпіонату Європи з футболу курсуватимуть Україною. 

Про це повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

Нагадаємо, 28 квітня судно FM Prosperity доставило до 3 причалу Одеського порту 18 вагонів для двох електропоїздів і комплектуючі до них, а 30 квітня фахівці компанії «Олімпекс Купе Інтернейшнл» завершили вивантаження поїздів.

Як зазначив заступник виконавчого директора ТОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл» Сергій Пастух, безпосередньо розвантажувальні роботи зайняли добу, підготовка до вивантаження – майже дві доби, оскільки представники корпорації Hyundai Rotem не супроводжували цю партію вантажу.

30 квітня залізничники станції «Одеса-порт» сформували два електропоїзди по 9 вагонів у захисній плівці з поліетилену, й наразі вони очікують відправки.

Загалом, відповідно до контракту, корпорація Hyundai Rotem повинна поставити в Україну десять електропоїздів (90 вагонів). Шість з них –  до червня, решта – до кінця 2012 року. Попередні чотири поїзди були вивантажені та відправлені з Одеського порту 15 березня і 12 квітня.