КОМПЕТЕНТНА ДУМКА. Прем’єр-міністр Микола Азаров наголошує, що для зниження рейтингу України немає жодних об’єктивних підстав. Про це він заявив користувачам соціальної мережі Фейсбук, коментуючи питання щодо зниження  міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor’s рейтингів України зі «стабільного» до «негативного», яке базується на невизначеності співпраці з МВФ і «Газпромом», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Міжнародне рейтингове агентство виставляло перед кризою 2008 р. дуже високі рейтинги багатьом фінансовим установам і країнам, які згодом збанкрутували. Після цього почалася, на мій погляд, перестраховка з боку рейтингових агентств, і зараз ними знижені оцінки по таких країнах, як Австрія, Франція, Великобританія. Та практично по всіх, в тому числі й по Україні. Для зниження рейтингу України немає жодних об’єктивних підстав», — сказав Микола Азаров. При цьому він аргументував, що у січні був профіцит бюджету. «Ми маємо позитивні оцінки зростання економіки. Співвідношення боргу до ВВП знижується і перебуває на набагато нижчих відмітках, ніж для більшості європейських країн», — наголосив глава уряду, додавши, що Україна стабільно розраховується за всіма своїми зовнішніми і внутрішніми зобов’язаннями.

«У нас є програми співпраці з МВФ, а також є чинний контракт з Газпромом, який ми виконуємо. Тому, на мій погляд, це оцінка суб’єктивна», — наголосив Прем’єр.