За дорученням Президента Петра Порошенка у проекті бюджету на наступний рік передбачено фінансування програми з проектування та будівництва міжнародного аеропорту у Дніпрі. Про це глава держави повідомив під час зустрічі з міським головою Борисом Філатовим. Сприяли цьому плідні переговори з керівництвом провідних лоукостерів Ryanаir і Wizz Air. Ці компанії забезпечать недорогі, надійні, високоякісні перевезення як до країн Європи і навіть США, так і на внутрішньому ринку.

Завдяки роботі нового аеропорту очікується збільшення пасажиропотоку за три роки на 3—5 мільйонів осіб. «Це означає, що жителі Дніпра і, можливо, Запоріжжя чи Кривого Рогу матимуть змогу подорожувати до 10—15 аеропортів Європи», — констатував Президент.

Він очікує на активну участь міської громади в реалізації цього проекту, зокрема з юридичного боку, з урегулювання земельних питань, пошуку інвесторів тощо.

Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект «Про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)». Документ передбачає перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську, повідомляє департамент прес-служби АП.

«Декомунізацію слід завершити. На карті України не може бути місця для Петровського. Мало того, що він один з очільників комуністичної диктатури, а ще й співорганізатор та виконавець Голодомору, геноциду українського народу. Процедура зміни назви області передбачає поправки до Конституції. Аналіз засвідчує, що за Дніпровську область проголосує понад три сотні депутатів. Потрібен не піар, а результат, тобто остаточне завершення декомунізації. Дніпропетровська область стане Дніпровською, а місце Петровського — на смітнику історії. Керуючись цією логікою, подав до Верховної Ради законопроект щодо перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську», — аргументував свою позицію глава держави.

Це стане ще одним кроком до викорінення символіки комуністичного тоталітарного режиму.