КОНКУРС. Студентка 2-го курсу Інституту журналістики Київського національного університету імені Т.Шевченка Євгенія Лагода перемогла у конкурсі студентських відеоробіт на тему «Національна безпека: погляд молоді». Нагородою є відвідування з ознайомчою поїздкою штаб-квартири НАТО у Брюсселі. 

Про це повідомила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська під час нагородження переможців конкурсу у вівторок, передає УКРІНФОРМ.

«Перше місце в конкурсі «Національна безпека: погляд молоді» виборола студентка 2-го курсу Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Євгенія Лагода. Вона отримує подарунок у вигляді ознайомчої поїзди до штаб-квартири НАТО у м.Брюссель», – сказала вона.

За словами Н.Немилівської, задум конкурсу полягав у тому, щоб дати студентам можливість висвітлити своє бачення поняття національної безпеки, «яким би воно не було». «Ми хотіли побачити, що молодь не байдужа до цієї тематики. Нам вдалося досягнути того, щоб ця тематика була розкрита ними на досить глибокому професійному рівні», – розповіла директор Центру НАТО.

Як зазначив директор Інституту журналістики КНУ Володимир Різун, переважну більшість поданих на конкурс робіт пронизує одна ідея – що Україна саме зараз має робити кардинальний вибір у цьому світі, як і з ким їй бути. «Ця ідея, мені здається, якраз і пронизувала буквально всі роботи. Україна має зробити вибір, настав час, незалежно від того, хто при владі. Тільки одна робота містила відверто політичне тлумачення, автори інших робіт піднімалися над питанням, і вони вийшли більш філософськими», – сказав він.

Загалом у конкурсі відеоробіт на тему «Національна безпека: погляд молоді» взяли участь 20 студентів, які представили 13 проектів. Конкурс проводився з 6 грудня 2011 року до 12 березня 2012 року, і в ньому взяли участь студенти різних курсів, які вивчають журналістику та інформацію в університетах України. Організаторами виступили Інститут журналістики КНУ ім. Шевченка та Центр інформації та документації НАТО в Україні.