ДОВІРА. Реалізуючи цю програму, уряд уперше за часи незалежності забезпечив взаємовигідні тристоронні можливості для громадян, будівельних компаній і фінансових установ. На цьому Прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив за результатами відвідання виставкового форуму «Доступне житло: від держави для людини, від ідеї до квартири», яка відбулася в Українському домі.

«У програми «Доступне житло» дедалі більше прихильників, оскільки це в інтересах і самих будівельних компаній, і фінансових установ, і громадян», — сказав глава уряду, додавши, що  вперше за часи незалежності в Україні з боку держави на законодавчому рівні надано гарантії на дуже привабливі умови житлової програми, і вперше будівельні компанії отримують можливість працювати стабільно, беручи участь у державних програмах. «Уперше в трьох сторін з’явилися взаємні довгострокові інтереси», — підкреслив Микола Азаров, зауваживши, що розвиток будівництва сприяє економічному зростанню країни та поліпшенню умов життя громадян.

Тому, за його словами, уряд докладатиме максимальних зусиль для поширення програм доступного житла далі в регіони. При цьому він висловив переконання у завершенні найближчим часом робіт на різних «заморожених» будівельних  об’єктах.

Водночас глава уряду запевнив обережних громадян, які  не наважуються укласти кредитні договори за програмою здешевлення, що державна програма «Доступне житло» — надійна і довготермінова. «Вартість цієї програми для держави становить 1 млрд грн, а державний бюджет на наступний рік — майже 500 млрд грн. То чи можуть виникати в когось сумніви, що держава не зможе профінансувати 1 млрд грн з 500 млрд грн», — слушно запитав Микола Азаров.

Він наголосив, що уряд забезпечив у програмі найвигідніші пільгові умови для громадян, можливі на сьогодні: «25% початкового внеску, кредит на 15 років під 3% річних», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»