ГУЧНІ ЗАЯВИ. Подолати кризу за два роки обіцяє президент Франції соціаліст Франсуа Олланд. В інтервю телеканалу TF1 він зробив низку гучних заяв: зокрема, пообіцяв, що новий податок у 75% для тих, чий річний дохід перевищує 1 млн євро, залишатиметься у силі принаймні протягом двох років. Це – один з кроків, що має наповнити бюджет та зменшити дефіцит у державних фінансах.

«Я встановлюю чіткий термін початку економічного зростання – два роки. Два роки на те, щоб запровадити політику створення робочих місць, підняти конкурентноздатність економіки та навести лад у державних фінансах. Я розумію тих, хто каже, що це надто довго, але я не можу за чотири місяці зробити те, що мої попередники не зробили за п’ять ба навіть за десять років», – сказав Франсуа Олланд.

Тим часом французи не надто ймуть віри новому президенту. За опитуваннями, 68 відсотків людей дивляться у майбутнє з песимізмом – найбільше за чотири місяці перебування Франсуа Олланда при владі.

І для цього є підстави – безробіття у Франції перевищує 10 відсотків. Проте президент обіцяє, що у 2014 році ситуація зміниться. Уряд соціалістів уже затвердив програму державних субсидій на працевлаштування молоді. 

Copyright © 2012 euronews