КАРА ЗА ЗЛОЧИНИ. Лівійський уряд офіційно звернувся до Міжнародного трибуналу з воєнних злочинів у Гаазі з вимогою передати одного з синів Муаммара Каддафі до суду в Лівії.

Дводенне засідання у Нідерландах має вирішити, чи можна дати дозвіл на суд над Саїфом аль-Ісламом у нього на батьківщині.

Міжнародний трибунал видав ордер на арешт Каддафі та його сина у червні 2011 року за звинуваченнями у злочинах проти людства.

Лівійський представник заявив, що Міжнародний трибунал діє занадто швидко і не дає новому уряду достатньо часу, аби розібратися зі справою суду над Саїфом аль-Ісламом.

Саїфа аль-Іслама схопили живим, тоді як його батько загинув під час лівійського повстання.

Раніше адвокати сина Каддафі казали, що він ніколи не отримає справедливого розгляду справи у себе вдома. Новий лівійський уряд заявляє, що безпеку підсудного, а також чесний розгляд справи, буде гарантовано.

Саїф аль-Іслам отримав освіту у Великій Британії і вважався найімовірнішим наступником Муаммара Каддафі. Його заарештували торік у листопаді.

Одна з адвокатів Міжнародного трибуналу у Гаазі каже, що її задовольняє рівень розслідування лівійської сторони, бо він є ретельнішим за розслідування міжнародного суду. 

Copyright © 2012 euronews