МЕЖЕННЯ. Олімпіада в Лондоні стане першою з часів появи айпада і буму мобільних додатків, однак Олімпійський комітет підготував список технічних пристроїв, заборонених до використання на час спортивних змагань. Серед заборонених до використання, лазерні покажчики, глушники сигналів і стробоскопи, але вперше в історії олімпійських заходів вводиться заборона на використання особистих точок розповсюдження Wi-Fi і 3G. Повідомив один із російських телеканалів.

 

Використовувати під час заходів та в місцях їх проведення планшети і смартфони дозволено, але в будь-яких цілях активувати бездротовий інтернет-зв’язок забороняється.

Також можна легально робити некомерційні фотографії і знімати відео, але будь-який елемент обладнання не повинен перевищувати за розмірами в довжину 30 см - це стосується навіть штативів.

Які цілі переслідуються цими правилами не пояснюється. Також не розголошується, які будуть вжиті заходи для контролю за їх виконанням. Тим не менш, великогабаритні головні убори, прапори і парасольки-тростини проносити на заходи можна.

Офіційно бездротовий зв'язок на час Олімпіади надає британський мобільний оператор О2. 

УНН