Як повідомив, перебуваючи на Черкащині, голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк,  область до кінця року отримає три габаритно-вагові пересувні лабораторії. Їх закупили за єврокошти в межах підтримки транспортної галузі України. Загалом на придбання 78 мобільних пунктів контролю спрямували 109 мільйонів гривень.

Розподілені на область пересувні лабораторії працюватимуть не тільки на виявлення порушень вантажних норм, а й здійснюватимуть інші види контролю. Щоб розмістити пересувні комплекси, необхідно подбати про обладнання спеціальних майданчиків. Загалом в області визначили 17 таких місць. Нині на Черкащині діє тільки один пункт вагового контролю поблизу Умані.

— Для збереження доріг в Україні ми розробили законопроект, за яким буде змінено штрафні санкції, розширено коло відповідальних людей, які порушують чинне законодавство, — розповів Михайло Ноняк. — Щоб був відповідальний не лише перевізник, а й вантажовідправник, вантажоотримувачі. Представники бізнесу мають зрозуміти, що їхні перевізники повинні додержуватися встановлених норм.