ЗЛОЧИН. Понад 55 кг сировини конопель на різних етапах процесу підготовки до обробки та виготовлення наркотиків вилучили оперативники Житомирського РВ УМВС України в області у с. Троянові цього ж району. Наразі встановлена причетність до вирощування та зберігання наркотичного зілля щонайменше двох жителів району. Про це УНН повідомили у прес-службі МВС.

Правоохоронці під час обшуку у домогосподарстві 33-річного жителя с. Троянова знайшли близько 30 кг марихуани.

«А в одній з кімнат будинку на підлозі оперативники виявили уже розкладені та подрібнені рослини та шишки конопель, що перебули на етапі просушування. Помітно, що ці коноплі були зібрані дещо раніше, аніж виявлені у веранді.

На горищі будинку правоохоронці виявили ще 5 кг, але уже повністю висушених та подрібнених рослин, за зовнішніми ознаками схожими до конопель.

Усе виявлене було ретельно задокументовано та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Господар оселі пояснив, що просто здав житло у найм, а от у справи своїх наймачів не втручався», – йдеться у повідомленні.

За словами начальника Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області Олександра Довгоп’ятого, наразі затримано двоє підозрюваних та вилучено загалом понад 55 кг наркотичної сировини. Заходи міліції щодо встановлення каналів надходження та розповсюдження марихуани, а також інших, причетних до цього осіб, тривають.