БАНКІВСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ. У НБУ з'явився свій телеканал - «Банк-ТВ». До кінця літа телеканал у тестовому режимі, а вже з 24 серпня планує перейти на повноцінний режим. Як відзначили в НБУ, його мета - якомога більш оперативно, повно, точно, доступно і яскраво розповідати українцям про реальну ситуацію в економіці України.

Формат телеканалу НБУ - інформаційно-просвітницький, передачі в ефірі транслюватимуться цілодобово. Новини - щогодини. На відміну від багатьох нових телеканалів, що ретранслює «чужі» передачі, в Нацбанку налаштовані зробити упор на власні оцінки та коментарі.

Телеканал буде оперативно транслювати фінансові новини, велику кількість загальноосвітніх та спеціалізованих програм, банківської та фінансової інформації, економічну аналітику, огляди ділової преси, авторські програми, програми центральних банків та інформаційних агентств інших країн.

Приблизно 70% ефіру займуть новини та інтерв'ю з керівниками НБУ, 20% - фінансово-економічні огляди, наприклад, про розвиток Центробанків світу, поради, як використовувати і куди краще вкласти наявні гроші.

В НБУ підкреслюють, що телеканал створений не тільки для банкірів і фінансистів, а й для підвищення загальної економічної і фінансової грамотності населення.

Зараз сигнал телеканалу НБУ передається по супутнику Astra 1G (оператор телекомунікацій - ДП Укркосмос).

Переглянути передачі можна і в кабельних мережах. А зовсім скоро фінансова інформація з перших рук з'явиться і в національному цифровому пакеті програм поряд з провідними українськими телеканалами.

УКРБІЗНЕС