ГРОМАДЯНСЬКА ВІЙНА. Правозахисники заявляють про найкривавіший день антипрезидентського повстання в Сирії. Щонайменше 350 людей загинули там у четвер. Більшість з них померли в Алеппо. Повстанці кажуть, що розпочали масштабний наступ на це місто, щоб повністю взяти його під свій контроль.

Бої тривали у 14 районах Алеппо. Найбільше місто місто Сирії розділене приблизно навпіл. Урядові війська контролюють його західну частину, в той час як повстанці сконцентровані на сході. Противники Ассада кажуть, що невдовзі розпочнуть наступ і на Дамаск. Армія, начебто, вже не може контролювати столицю, про що свідчать нещодавні вибухи поблизу генерального штабу і численні жертви серед військових.

Міжнародні інформагенції, утім, застерігають, що більшість інформації з Сирії майже неможливо перевірити, тому важко сказати напевне, яка зі сторін домінує в конфлікті.

Про що можна говорити напевне, так це про те, що конфлікт змушує тікати з країни все більше людей. Четверо країн-сусідів Сирії нарахували вже 300 тисяч біженців, і це лише тих, що зареєструвалися офіційно. Із такою тенденцією до кінця року країну залишать 700 тисяч людей, кажуть в агенції ООН з питань біженців. 

Copyright © 2012 euronews